Principală  —  IMPORTANTE   —   Mihai Popșoi: „Dorim să devenim…

Mihai Popșoi: „Dorim să devenim stat membru al Uniunii Europene, pentru că acest lucru garantează pacea, liniștea și prosperitatea țării noastre”

Ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu șefa diplomației germane, Annalena Baerbock. În cadrul întrevederii, cei doi miniștri au trecut în revistă stadiul actual al relațiilor bilaterale și au explorat modalități de impulsionare a acestora, făcând un schimb de opinii privind prioritățile Guvernelor respective, anunță Ministerul Afacerilor Externe.  

Ministrul Popșoi a evidențiat progresul R. Moldova pe calea integrării europene și a mulțumit pentru sprijinul constant al Germaniei, reiterând angajamentul țării noastre în implementarea recomandărilor Comisiei Europene. Ministra Baerbock, la rândul său, a reconfirmat susținerea Germaniei pentru parcursul european al țării. 

„Ne dorim ca R. Moldova să-și legalizeze statutul de țară cu adevărat europeană, iar pentru asta depunem eforturi susținute în procesul de reformă, atât în domeniul justiției, combaterii corupției, cât și în promovarea drepturilor omului și implicarea femeilor în politică. Ne dorim să devenim stat membru al Uniunii Europene, pentru că acest lucru garantează pacea, liniștea și prosperitatea țării noastre, iar fiecare cetățean cunoaște importanța acestei aspirații, indiferent că vorbește română sau rusă, fie că locuiește la Chișinău, Comrat, Bălți sau la Tiraspol.” – a menționat ministrul Mihai Popșoi.

Oficialii au discutat despre provocările de securitate din regiune, în special războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei. Ministrul Popșoi a condamnat categoric agresiunea Rusiei și a reafirmat susținerea țării noastre pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, conform principiilor dreptului internațional. „Țara noastră va rămâne ferm pe aceste poziții și vom oferi în continuare tot sprijinul vecinilor și prietenilor noștri ucraineni”. 

În cadrul întrevederii, miniștrii au discutat și despre pregătirea Conferinței ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, care va avea loc în toamna acestui an la Chișinău.