Principală  —  IMPORTANTE   —   Mașina deputatului Ștefan Gațcan, parcată…

Mașina deputatului Ștefan Gațcan, parcată la Parlament, a dispărut peste noapte

Deși ieri, 1 iulie, atunci când Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova împreună cu membrii familiei, iar mașina personală a acestuia se afla în parcarea Parlamentului, peste noapte automobilul a dispărut.

Deputatul Dumitru Alaiba a postat o fotografie, realizată în această dimineață, în care se poate vedea clar că automobilul personal al deputatului Ștefan Gațcan nu mai este.

Mașina peste noapte a dispărut. Probabil, când rogi pe cineva să îți ia mașina din parcare, el o face în plină noapte. Mă miră că a reușit să transmită cheia cuiva în atâta grabă, a scris deputatul PAS, Dumitru Alaiba, pe pagina sa de Facebook, atașând și o fotografie cu parcarea Legislativului.

Deocamdată, nu se cunoște cine și unde a fost evacuat automobilul deputatului Ștefan Gațcan, în contextul în care acesta nu se află în țară.

Dumitru Alaiba/facebook

De miercuri dimineață, doctorul-deputat Ștefan Gațcan este de negăsit. Totul a început după ce parlamentarul a anunțat că părăsește PSRM și aderă la Pro Molova.

Miercuri dimineață, 1 iulie, în timp de deputații Pro Moldova anunțau că Ștefan Gațcan a fost sechestrat de către socialiști, dus într-un birou din cadrul Parlamentului și pus să semneze cererea de demisie, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care anunță că Gațcan a renunțat la mandatul de deputat și atașează la postare și o cerere semnată de Gațcan în acest sens.

Ulterior, în timp ce deputații Pro Moldova, și deja și cei din Particul Politic Șor îl căutau pe Ștefn Gațcan la Președinție, Gațcan a venit cu un mesaj video pe pagina sa de Facebook în care a anunțat că nu este sechestrat, este bine, doar că nu va discuta cu prietenii întrucât are nevoie de reabilitare.

Miercuri seara, 1 iulie, primarul de Bălți, Renato Usatîi, a comunicat că deputatul Ștefan Gațcan a fost „evacuat de SPPS-ul lui Dodon și de unele persoane de la SIS” și nu se mai află pe teritoriul R. Moldova.

Ulterior, deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari, a anunțat că Ștefan Gațcan nu se mai află pe teritoriul R. Moldova. Parlamentarul a declarat că Gațcan a fost scos forțat din țară și că nu se va mai afla în R. Moldova cel puțin cinci zile.

Până joi, 2 iulie, nu este cunoscut locul în care se află Ștefan Gațcan.