Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Marina Tauber, mesaj din Penitenciarul…

Marina Tauber, mesaj din Penitenciarul nr. 13: „Maia Sandu, încetați să ne mai șantajați! Toată lumea știe că după decizia în privința mea, îl șantajați și pe Ilan Șor”

Sursă foto: Constantin Grigoriță

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, în Penitenciarul nr. 13 din capitală, a transmis un mesaj prin intermediul avocatului său. Ea le mulțumește colegiilor săi de partid, inclusiv lui Ilan Șor, și susținătorilor săi, pentru sprijinul pe care i-l acordă.

„Faptul că voi petrece în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 nu trebuie să ne întristeze. Eu vă promit că voi fi puternică și vă rog și pe voi să-mi promiteți același lucru”, se arată în mesajul deputatei arestate, în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Totodată, ea și-a reiterat criticile la adresa guvernării PAS și a președintei Maia Sandu, acuzându-i de fabricarea dosarului la comanda lor politică.

„Maia Sandu și PAS ne șantajează, vor să ne distrugă, vor să le respectăm condițiile. Nu le va reuși nimic. Nimic! Pe noi nimeni nu ne oprește și nici nu ne va opri. Mă mândresc cu decizia dlui Șor de a refuza orice conlucrare cu ei și așa va fi și de acum încolo, chiar dacă presiunea va fi din ce în ce mai mare.

Nu vom trăda Patria, așa cum a făcut Maia Sandu și Igor Grosu, nu vom opri lupta noastră pentru interesele oamenilor și ne vom îndeplini toate promisiunile pe care le-am făcut în fața cetățenilor, care ne-au delegat în Parlament.

Maia Sandu, încetați să ne mai șantajați! Toată lumea știe că după decizia de astăzi în privința mea, îl șantajați și pe Ilan Șor. Noi vom merge înainte, iar lupta noastră va fi și mai puternică”, dă asigurări Marina Tauber, într-un mesaj publicat pe pagina ei de Facebook, vineri 23 iulie.

Amintim că deputata Partidului Șor a rămas fără imunitate parlamentară, la 21 iulie, iar la 23 iulie, a fost plasată în arest pentru un termen de 30 de zile, fiind bănuită în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Centrul Național Anticorupție a informat anterior că Partidul Șor ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei „grupări criminale”, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Conform CNA, banii „grupului criminal” ajungeau în R. Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

„Astfel, au fost documentate mai multe episoade în care, în primul semestru al anului curent, de către partid ar fi fost efectuate plăți în sumă de 600 000 de euro, pe când cheltuielile raportate erau de puțin peste 228 000 de lei. Din aceleași surse de proveniență infracțională, ar fi fost achitate salarii lunare membrilor partidului în sumă de 100 000 de euro, iar peste 3,5 milioane de lei ar fi fost folosite pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

În prezent, pentru fortificarea probatoriului, se efectuează și alte acțiuni de asigurare a investigării complete, obiective și sub toate aspectele a faptelor cercetate. Acestea sunt desfășurate în limitele legale, cu asigurarea respectării principiului prezumției de nevinovăție a persoanelor vizate și respectarea tuturor drepturilor și garanțiilor procesuale”, a precizat CNA.