Principală  —  IMPORTANTE   —   Marina Tauber - în arest…

Marina Tauber – în arest pentru 30 de zile. Va fi deținută în Penitenciarul nr. 13

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, potrivit deciziei Judecătorie Chișinău, sediul Ciocana, luată la demersul procurorilor. Ea va fi deținută în Penitenciarul nr. 13, a declarat procurorul care gestionează cazul.

Procurorul a declarat că exista riscul ca Marina Tauber să săvârșească noi infracțiuni. În cadrul perchezițiilor la Partidul Șor s-a stabilit că pe calculatorul ei și pe alte calculatoare din sediu ar fi fost reinstalat sistemul de operare, iar alte persoane vizate în dosar au părăsit teritoriul R. Moldova.

La ieșirea din sala de judecată, Marina Tauber a lansat acuzații asupra actualei guvernări și a președintei Maia Sandu, declarând că dosarul său este unul la comandă politică.

„Maia Sandu a dat indicații, personal”, a declarat deputata Partidului Șor.

Avocatul deputatei, Iulian Balan, a declarat că niciun act prezentat în instanță de către procurori nu o vizează pe Marina Tauber și că numele ei nu apare în niciun document. El a spus că va contesta decizia în instanța de apel.

Deputata a rămasă fără imunitate parlamentară, joi, 21 iulie, și a fost reținută pentru 72 de ore, după ce ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au efectuat percheziții în biroul ei de la Parlament

Marina Tauber este vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat”, și astăzi i-au fost înaintate învinuirile.

Tauber a calificat ridicarea imunității parlamentare drept o „decizie politică care deja a fost luată”. Vicepreședinta formațiunii s-a declarat nevinovată și a spus că nu se teme de nimic, „nici de rețineri și nici de percheziții”.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a afirmat că Partidul Politic „ȘOR” a plătit 260 mii de dolari pentru a-i aduce pe interpreții ruși Filip Kirkorov și Alisher Tagirovich Morgenshtern, la Chișinău, la concertul din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), de pe 19 iunie, care nu a mai avut loc.