Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu la Summitul pentru…

Maia Sandu la Summitul pentru Democrație: „Stabilitatea noastră este în „interesul” dumneavoastră”

Maia Sandu a participat miercuri, 29 martie, la ediția a doua a Summitului pentru Democrație,  găzduit de Statele Unite ale Americii, venind cu un apel către statele democratice de a ni se alătura la introducerea unui regim global de sancțiuni pentru a identifica și a descuraja cazurile de mare corupție.

„Acum ducem o luptă importantă împotriva corupției din sectorul justiției. Știm că corupția instituțională și lipsa onestității în justiție sabotează credința că democrația poate oferi securitate, oportunități economice și dreptate. Facem apel la aliații noștri democratici să ni se alăture în introducerea unui regim global de sancțiuni pentru a identifica și a descuraja cazurile de mare corupție”, a menționat președinta Statului în discursul tău.

Totodată, o altă problemă abordată în mesaj a fost propaganda și dezinformarea:

„La fel de important, trebuie să lucrăm împreună mai eficient pentru a contracara dezinformarea și propaganda. Ele amenință regimurile noastre democratice. Astăzi, într-un efort regional comun realizat de opt guverne, prim-ministrul țării noastre a expediat o scrisoare deschisă marilor companii de tehnologie, cerând soluții mai bune pentru prevenirea răspândirii narativelor false care ar putea destabiliza țările noastre”, a punctat aceasta.