Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Guvernul se reunește în…

LIVE Guvernul se reunește în ședință. Ion Chicu anunță inaugurarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău la 27 august

Premierul Ion Chicu anunță că de ziua independenței va fi organizată inaugurarea oficială a gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău. Anunțul vine după ce încă săptămâna trecuta premierul român, Ludovic Orban anunța public despre finalizarea acestui proiect care este pe deplin funcțional și care nu a beneficiat de o inaugurare.

Ion Chicu spune că odată cu finalizarea lucrărilor, Moldova capătă mai multă independență energetică și implicit își consolidează independența ca țară. De asemenea, a mulțumit României și poporului român.

„Am remis în adresa lui Ludovic Orban invitația de a participa la acest eveniment pentru a-i reda acea importanță națională.Pentru perioadele următoare, sperăm că operatorul de pe piața internă va avea în cacule și acest gazoduct pentru aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze naturale.

Cabinetul de miniștre se reunește într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi sunt 26 de subiecte, printre care cele legate de cadre, ratificarea unui credit cu Banca Mondială sau alocarea de mijloace financiare.

Urmăriți mai jos ședința în direct.