Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   La o zi de la…

La o zi de la declarațiile lui Putin privind implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus, Rusia a dispus arestarea șefului Serviciului de Securitate din Ucraina

La o zi după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a vorbit despre o pretinsă implicare a Ucrainei în atacul de la Crocus, un Tribunal de la Moscova a dispus arestarea şefului Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasil Maliuk, acuzat de terorism, în lipsa acestuia, fără însă ca decizia să aibă vreun efect, potrivit Agenției EFE.

„Prin decizia Tribunalului districtual din Basmanni de la Moscova, se decide să se impună lui Vasil Vasilievici Maliuk măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de două luni de la extrădarea acestuia pe teritoriul Rusiei”, se arată în hotărâre, potrivit EFE.

Potrivit deciziei, Maliuk, care este şeful SBU din iulie 2022, adică atunci când deja începuse invazia rusă în Ucraina, a fost dat în căutare. Aceasta însă nu are vreun efect.

Sentinţa instanţei ruse a fost anunţată la o zi după ce preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit despre o implicare a Ucrainei în atacul jihadist asupra sălii de concerte de la Crocus City Hall, lângă Moscova, care a făcut cel puţin 139 de morţi.