Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ion Popa, după ce PAS…

Ion Popa, după ce PAS a anunțat susținerea candidaturii acestuia la alegerile din Negureni: „Cei care se fac responsabili de acțiunile care au generat acest val de reacții, să fie sancționați”

Sursa foto: Ion Popa/ Facebook

Ion Popa, actualul primar al satului Negureni, raionul Teleneşti, a venit cu o reacție după ce Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat că va propune susținerea acestuia la funcția de edil al localității. Asta chiar dacă, inițial, PAS a decis propunerea în calitate de candidat la funcția de primar al satului Negureni a unei alte persoane decât actualul edil, iar decizia a fost criticată de actorul Emilian Crețu.

„Salut deschiderea și obiectivitatea membrilor Biroului Politic Permanent PAS și apreciez decizia adoptată în urma discuțiilor purtate, decizie previzibilă si firească, de altfel… Sunt convins că decizia respectivă va servi drept temei pentru soluționarea problemelor similare existente și prevenirea apariției altor noi.

Or, pentru asta este imperios necesar ca cei care se fac responsabili de acțiunile care au generat acest val de reacții, să fie sancționați în conformitate cu prevederile statutare.

Mai mult, cei responsabili, au cel puțin obligația morală de a-și asuma public cele întâmplate și să prezinte atât explicațiile, cât și scuzele de rigoare întregii societăți, inclusiv membrilor și susținătorilor PAS, locuitorilor com. Negureni și nu în ultimul rând, persoanei care a fost desemnată în calitate de candidat acum o săptămână”, scrie Ion Popa.

Declarațiile vin la câteva ore după ce Biroul Permanent Naţional al PAS a anunțat că s-a sesizat în privința desemnării candidatului la funcția de primar în satul Negureni, raionul Teleneşti, la alegerile locale din toamna acestui an. Formațiunea a scris că „nu a fost respectată procedura statutară cu privire la desemnarea și anunțarea candidatului la funcția de primar” și că, în urma consultărilor cu Organizația Teritorială PAS Telenești, PAS își reafirmă susținerea lui Ion Popa.

Asta după ce, inițial, PAS a decis propunerea în calitate de candidat la funcția de primar al satului Negureni a unei alte persoane decât actualul edil, iar decizia a fost criticată de actorul Emilian Crețu. Situația, potrivit presei, a stârnit un scandal în mediul online.

„Dezamăgirea nu este doar a mea și nu este doar a primarului de la Negureni, Ion Popa. Am sperat și eu și mulți dintre cei care au mers la vot și au riscat și cu jobul. Doamna Sandu, dacă îmi dați voie, eu pot să vă dau acces la pagina mea de instagram, să citiți toate comentariile, să vedeți ce scrie lumea, oameni care v-au votat la fel ca și mine”, a spus Emilian Crețu.

În 2020, o mașina ce aparținea Primăriei Negureni din raionul Telenești a fost cuprinsă de flăcări în noaptea de 22 mai spre 23 mai și distrusă în totalitate. Anunțul a fost făcut de primarul localității, Ion Popa, care bănuia că incendierea a avut loc intenționat în urma ultimelor deciziii aprobate de către consiliul sătesc.