Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Mașina Primăriei Negureni, distrusă…

FOTO Mașina Primăriei Negureni, distrusă de flăcări. Conducerea localității: „Dacă cineva crede că prin astfel de metode ne vor intimida, se greșește amarnic”

Mașina ce aparține Primăriei Negureni din raionul Telenești a fost cuprinsă de flăcări în noaptea de 22 mai spre 23 mai și distrusă în totalitate. Anunțul a fost făcut de primarul localității, Ion Popa, care bănuiește că incendierea a avut loc intenționat în urma ultimelor deciziii aprobate de către consiliul sătesc.

Pe 22 mai, consiliul local al satului Negureni au votat pentru abrogarea a două decizii din anii 2014 și respectiv 2018, care, potrivit primarului, au stat la baza înstrăinării ilegale a zeci de hectare de teren care au aparținut APL Negureni.

„În ce circumstanțe a avut loc totul încă nu cunoaștem. Așteptăm rezultatele instituțiilor abilitate. Nu vreau să cred că e rezultatul deciziilor care au fost luate. Dar dacă cineva crede că prin astfel de metode ne vor intimida pe mine și colegii din cadrul Consiliului Local, încerîncercând să ne determine să nu luăm unele decizii, se greșește amarnic!”, susține Popa.

Potrivit oamenilor legii, în noaptea de 23 mai, în jurul orei 02:00, polițiștii din Telenești au înregistrat un apel telefonic de la paznicul primăriei Negureni, care a comunicat că automobilul model Niva, ce aparține instituției locale, a luat foc.

„La fața locului imediat s-au deplasat angajații poliției în comun cu angajații IGSU. Automobilul de model Niva, care a fost parcat anterior la aproximativ 20 metri distanță în spatele Primăriei Negureni, în circumstanțe necunoscute a luat foc”, a declarat pentru ZdG ofițera de presă a IP Telenești, Elena Băetrău.

Automobilul se afla parcat din luna ianuarie curent lângă clădirea Primăriei.

Pe cazul dat a fost pornit un proces penal în cadrul căruia se petrec acțiuni de urmărire penală pentru a se stabili toate circumstanțele.