Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Inițiativa „Împreună Împotriva COVID-19” va…

Inițiativa „Împreună Împotriva COVID-19” va reîncepe să livreze produse nevoiașilor

Sursa foto: Inițiativa „Împreună Împotriva COVID-19”

Inițiativa „Împreună Împotriva COVID-19” va reîncepe activitatea de livrarea a produselor alimentare pentru beneficiarii săi. Coordonatorii urmează să ia o decisie în acest sens, după ce zilele trecute au anunțat că unul dintre voluntari a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, iar ceilalți voluntari cu care a intrat în contact s-au autoizolat.

„Spațiul nostru de depozitare a fost dezinfectat. Începând de mâine-poimâine va fi posibil de a fi din nou accesat pentru a fi livrate toate pachetele și produsele rămase. De asemenea, va fi gata pentru a primi livrări noi. Voluntarii care vor livra, vor informa beneficiarii să spele bine toate produsele, fie ele chiar împachetate. În cel mai scurt timp revenim la livrări. Vom coordona din izolare, vor fi alte echipe de livrare și vor fi în teren doar cei care nu au contactat cu noi”, a anunțat echipa.

Inițiativa „Împreună Împotriva COVID-19” activează de o lună. Aceasta unește peste 500 de voluntari, 16 coordonatori și sute de beneficiari. În perioada de când activează, voluntarii inițiativei au livrat 918 prânzuri calde celor vulnerabili, 1564 pachete urgente (din donatiile lor, celor de la Diaconia și Cantinele Sociale Sectoriale) și au preluat 1048 de solicitări la Linia Verde.

Echipa a precizat despre colegul lor infectat că se simte bine și se află în izolare. Imediat ce au aflat vestea, s-a făcut lista potențialilor contactați în ultimele zile, pentru a fi avertizați. Totodată, 13 coordonatori care au interacționat cel mai des cu persoana respectivă, au mers să dea teste la o clinică privată.