Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Incident cu utilizarea armelor de…

Incident cu utilizarea armelor de foc la hotarul dintre regiunea transnistreană și Ucraina: Doi cetățeni din stânga Nistrului ar fi fost răpiți și duși pe teritoriul Ucrainei

Doi cetățeni din stânga Nistrului ar fi fost răpiți și duși pe teritoriul Ucrainei, susțin așa-zisele autorități din regiunea transnistreană. Potrivit unei note informative, cazul ar fi avut loc pe 7 ianuarie.

„În apropierea frontierei dintre Transnistria și Ucraina a avut loc un incident cu utilizarea armelor de foc, în urma căruia doi cetățeni transnistreni au fost transferați pe teritoriul Ucrainei”, se arată în nota informativă emisă de autoproclamatul Minister al Securității Statului din regiunea transnistreană.

Circumstanțele incidentului sunt în curs de clarificare.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului ucrainean al Frontierei de Stat, Andriy Demchenko, a declarat într-un comentariu pentru Suspilnîi că polițiștii de frontieră nu sunt încă la curent cu un asemenea caz, notează hromadske.

„Situațiile non-standard nu au fost înregistrate de către polițiștii de frontieră. Declarația așa-numitei republici moldovenești transnistrene are mai degrabă un caracter provocator, cu scopul de a acuza Ucraina de ceva, de altfel, înțelegem că această enclavă are o orientare pro-rusă”, a declarat Demchenko.

Informația despre incident a apărut la o zi după ce portalul guvernamental ucrainean a publicat o citație, potrivit căreia așa-zisul ministru de externe din stânga Nistrului, Vitali Ignatiev, cetățean ucrainean, este suspectat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) de „săvârșirea unor infracțiuni penale”, printre care efectuarea „îndemnurilor publice pentru schimbarea frontierelor teritoriului” și „desfășurarea de activități de informare în cooperare cu statul agresor (Rusia, n.red.)”.

Conform portalului, în perioada 15-17 ianuarie, Vitali Ignatiev, originar din regiunea Odesa, trebuie să se prezinte la biroul SBU din regiunea Vinnîțea pentru „a primi o notificare scrisă privind suspiciunea de comitere a unor infracțiuni”.