Principală  —  Ştiri   —   Încă o biserică din municipiul…

Încă o biserică din municipiul Chișinău a aderat la Mitropolia Basarabiei. Preotul: „nu este un moft personal, nu este un act politic”

Sursă: Captură Facebook/ Preotul Maxim Melinti

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, mun. Chișinău, a trecut la Mitropolia Basarabiei. Despre aceasta a anunțat preotul Maxim Melinti, la slujba de duminică, 10 decembrie, subliniind că aderarea „nu este un moft personal, nu este un act politic, economic sau social”.

Melinti a subliniat că aderarea la Mitropolia Basarabiei este o urmare a solicitărilor venite din partea enoriașilor.

Menționez că aderarea noastră nu este un moft personal, nu este un act politic, economic sau social. Aderarea de-a lungul ultimilor ani a fost solicitată de către creștinii și enoriașii satului Ghidighici, care și-au exprimat, în acești ani, o dorință fermă de a reveni la Biserica-mamă, de a reveni la origini culturale, spirituale și la origini și rădăcini istorice. Este, întâi de toate, un act de recunoștință în fața înaintașilor noștri”, a menționat preotul în cadrul slujbei.

Preotul Maxim Melinti a adăugat că slujbele vor fi oficiate după calendarul vechi.

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici este a doua parohie din municipiul Chișinău care trece, în ultimul timp, la Mitropolia Basarabiei, după ce biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a făcut acest pas la slujba de duminica trecută, tot în fața enoriașilor.