Principală  —  IMPORTANTE   —   Imaginile de la „inaugurarea Hramului…

Imaginile de la „inaugurarea Hramului Chișinăului” unde ar fi fost încălcate toate regulile de protecție COVID-19 criticate dur: „Asta nu e mulțumesc doctore”

Imaginile de la manifestațiile publice din scuarul Catedralei la care s-au inaugurat ceremoniile de sărbătorire a Hramului Chișinăului au stârnit un val de reacții pe rețelele sociale. Zeci de oameni s-au arătat revoltați de încălcarea normelor de protecție anti-COVID-19 în timp ce capitala este în cod roșu epidemeologic. Mai ales că la eveniment au participat edilul capitalei, Ion Ceban, președintele țării aflat în plină campanie electorală, Igor Dodon și Mitropolitul Moldovei, Vladimir.

Zeci de persoane s-au adunat în scuar, depășindu-se cu mult limita de 50 de oameni care se pot aduna în cadrul unei manifestații publice. În plus, din imagini se vede că lumea nu a respectat distanța socială. În program a fost și un eveniment de omagiu al medicilor care au luptat și luptă cu pandemia.

„Scriu cu durere în suflet, scriu și mă întreb de ce cei care ar trebui să fie exemplu bun societății, pe timp de pandemie organizează așa adunări în masă? Sincer mi se pare cinic, dezolant și fără pic de stimă față de toți cei care luptă contra pandemiei riscându-și viața.Să aduni așa mulți oameni, unii din ei fără mască de protecție, fie și în spațiu deschis cred că este fără de bun simț și o insultă la adresa celor care sunt in prima linie în lupta cu Covid-19.Asta nu e mulțumesc doctore. Mulțumesc doctore şi la tot sistemul de sănătate va fi atunci când vor fi respectați, salariați pe masura muncii lor titanice şi vor avea toți condiții și aparataj modern. Atașez o captură de ecran de la evenimentul la care am făcut referință, sursa: Privesc.Eu Moldova Aveți grijă de cei dragi și celor din Chișinău, o sărbătoare frumoasă în familie”, a scris studentul la medicină, Ștefan Crețu.

O altă imagine care a revoltat internauții este ritualul de sărutare a icoanei care a fost desfășurat în scuarul catedralei. Fostul membru al echipei noii conduceri a capitalei, activistul Adrian Pleșca a criticat dur evenimentul.

Și fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco s-a arătat revoltată de toată manifestația pe care a catalogat-o drept una electorală și „cu încălcarea absolut a tuturor deciziilor comisiilor lor epidemiologice de 2 bani”.

Și fostul consilier muncipal, Oleg Cernei se întreabă ce a fost acest eveniment.