Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Dodon explică pentru TASS…

Igor Dodon explică pentru TASS înfrângerea sa: „Occidentul s-a străduit tare” și cere alegeri parlamentare anticipate de „Ziua Victoriei”, la 9 mai

sursa: Tass

La finalul vizitei sale de la Moscova, fostul președinte al Republicii Moldova a declarat că înfrângerea sa categorică din alegeri se datorează pandemiei de COVID-19, secetei din agricultură, dar în special pentru că „occidentul s-a străduit tare”. Declarațiile au fost făcute pentru agenția de stat rusă, TASS.

„Câteva mii de ONG-uri, 14 mii, au lucrat foarte dur în această campanie pentru Maia Sandu. Desigur că a avut loc și o mobilizare fără precedent a cetățenilor moldoveni care se află temporar sau definitiv în țările UE. Mai ales că acolo s-a făcut asta cu mobilizarea resurselor administrative din acele locuri. Eu am vorbit despre acest lucru: Atunci când sunt impuse restricții serioase, pentru moldoveni se fac excepții. mii de oameni stau, dansează. cântă, iar poliția îi apără, e clar că fără resursa administrativă acest lucru nu ar fi posibil. Eu cred că toți acești factori au dat rezultatul pe care îl avem”, a declarat Dodon.

Igor Dodon spune că în special, de acest lucru s-a ocupat SUA, iar occidentul, în opinia sa, va cere o răsplată pentru acest lucru.

„Cred că Occidentul va cere nota de plată noului președinte. În ce va consta asta, o să vedem. Dar plata trebuie făcută neapărat. Mie îmi pare ca acest lucru este foarte periculos pentru Moldova. Pentru că poziția Occidentului, în special al SUA va fi de a crea un nou conflict pentru a provoca Rusa. Noi vedem primele declarații despre Transnistria, împotriva pacificatorilor ruși. La început de decembrie, prima vizită a noului președinte al Republicii Moldova va fi la Kiev. Dacă acolo se va ajunge la o poziție comună de a bloca Transnistria, cred că aceasta va fi și nota de plată care va fi plătită de noul președinte al Moldovei”, a mai spus Dodon.

În același timp, fostul președinte spune că toate aceste inițiative vor fi blocate de socialiști pentru că Maia Sandu nu controlează Guvernul și nu are majoritate parlamentară.

„Din fericire ne-a mers că noul președinte nu are Guvernul său și nici majoritate parlamentară. Iar să meargă la destabilizare, chiar dacă tare ar dori, nu vor putea la această etapă, pentru că noi avem posibilitatea de a bloca acest lucru”, a declarat Igor Dodon.

Liderul neformal al socialiștilor spune că nu este interesat de fotoliul de premier în aceste condiții, dă asigurări că nu va face coaliții în acest format al Parlamentului și că pledează în continuare pentru anticipate care în opinia sa, ar putea avea loc de Ziua Victoriei, la 9 mai.