Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   ULTIMĂ ORĂ/ Directorul interimar al…

ULTIMĂ ORĂ Directorul interimar al Termoelectrica, Vasile Leu, și-a dat demisia

Sursa: Termoelectrica S.A./Facebook

Directorul interimar al Termoelectrica, Vasile Leu, și-a dat demisia. Informația a fost confirmată pentru presă de ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Decizia a venit în contextul informațiilor publicate anterior, dar negate de companie, de către președintele partidului politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, potrivit căruia Termoelectrica ar fi îngropat „un lot mare de păcură de proastă calitate”.

Pe 27 iulie, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a oferit noi detalii despre situația de la Termoelectrica. Acesta a declarat în cadrul unei emisiuni că îngroparea păcurii ar fi avut în luna noiembrie 2022, după ce ar fi avut loc un „accident”.

Anterior, prim-ministrul Dorin Recean a solicitat, la ședința Guvernului din 26 iulie, remanierea conducerii S.A. „Termolectrica”.

Ministerul Mediului și Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM) a anunțat că s-a autosesizat și, în urma unui control efectuat la Termoelectrica, au fost prelevate probe mixte de sol contaminat cu reziduri de păcură. Nivelul de contaminare a acestuia urmează a fi stabilit.