Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Herson este Ucraina”: un ONG…

„Herson este Ucraina”: un ONG a creat un miting în susținerea ucrainenilor aflați pe teritoriile ocupate temporar de ruși, la care oricine poate participa în siguranță, chiar și în condiții de război

Pentru a sprijini ucrainenii din zonele aflate temporar sub ocupație rusă, ONG-ul „Yellow Ribbon” organizează în mod regulat mitinguri și proteste. Acum, au creat un miting la care oricine poate merge în siguranță, chiar și în condiții de război.

Pentru a face acest lucru, locul de întâlnire a fost mutat dintr-o stradă reală într-o stradă digitală pe Instagram: metru cu metru bulevardul Ușakov — bulevardul central al orașului Herson — cu toate casele, parcurile și intersecțiile au fost vopsite.

Pentru a ajunge la miting, este suficient să scrieți „Herson este Ucraina!” în comentariile la orice parte a prospectului de pe pagina Kherson.is.ua. Apoi, administratorii mitingului online vă etichetează în aceeași secțiune a bulevardului sub care ați scris comentariul. Veți putea împărtăși acest fragment în poveștile voastre de pe Instagram.

Astfel, strada din Herson va fi plină de zeci de mii de ucraineni. Și niciun ocupant nu va putea face nimic în privința asta. Lumea va vedea că Herson este Ucraina”, se spune în mesajul organizatorilor. 

În primele 48 de ore, mitingul online a adunat aproape 30.000 de persoane, 60.000 de aprecieri, 16.000 de repostări. Locuitorii din Herson își trimit direct poveștile despre ocupație, iar oameni din alte orașe împărtășesc cuvinte de sprijin.

Luptele și bombardamentele nu contenesc în sudul Ucrainei. Este a 112-a zi de război în țara vecină. În orașul Apostolovo, regiunea Dnipropetrovsk, patru persoane au murit în urma bombardamentelor lansate de armata rusă miercuri noaptea, anunță autoritățile ucrainene.

În primele ore ale zilei de 24 februarie 2022, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.