Principală  —  IMPORTANTE   —   „Hecenii” au ajuns la Președinție:…

„Hecenii” au ajuns la Președinție: „În ultimul an, conducătorul ansamblului muncește fără a fi salarizat”

Ansamblul de dansatori din Heciul-Nou, Sîngerei, care a primit Golden Buzz-ul la concursul „Românii au talent”, au acceptat invitația Maiei Sandu și au venit la Președinție. La întâlnire a fost prezent și coregraful ansamblului, Dionisie Cobîlaș. Potrivit șefei statului, în ultimul an, conducătorul ansamblului muncește fără a fi salarizat.

„Astăzi i-am cunoscut pe „Hecenii”, tinerii dansatori din Heciul-Nou, Sângerei, care au devenit virali în aceste zile pe toate rețelele de socializare după ce au făcut senzație la o emisiune din România. I-am felicitat pentru prestația lor debordantă de energie, de pasiune și vitalitate, care a fermecat milioane de oameni”, scrie șefa statului.

Președinta a făcut cunoștință și cu conducătorul ansamblului, Dionisie Cobîlaș.

«A fost pentru noi un dans pe viață și pe moarte în cel mai adevărat sens al cuvântului, de asta am dat tot ce am putut pe acea scenă» , ne-a mărturisit conducătorul ansamblului, Dionisie Cobîlaș. Chiar dacă „Hecenii” există deja de 13 ani și a format până acum generații întregi de dansatori, riscau să rămână fără sală de repetiții. M-a impresionat foarte mult dedicația, dăruirea și determinarea lor de a lupta pentru existență, pentru performanță și pentru visul de a-și duce bunul nume în întreaga lume.

„Am foarte multă admirație și pentru conducătorul ansamblului, Dionisie Cobîlaș, fost discipol al reputatului coregraf Ion Sambriș, cel care a stat la baza „Hecenilor”. Omul sfințește locul, spune înțelepciunea populară și Dionisie este un adevărat exemplu de om care, în pofida faptului că face și el naveta săptămânal, iar în ultimul an muncește chiar și fără a fi salarizat, reușește să producă și să mențină în inima copiilor săi acea scânteie de pasiune de la care pornește totul. Astfel de oameni sunt adevărații ambasadori ai țării noastre și este vital să-i susținem și să-i prețuim”, mai scrie Maia Sandu.

Anterior, Maia Sandu a cerut „Guvernului să găsească cât mai rapid, împreună cu administrația publică locală din raionul Sângerei, un spațiu nou, modern, care corespunde necesităților, așa încât acești copii să poată dansa și promova tradițiile noastre în continuare”.