Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Grupul „Pentru Moldova” și fracțiunea…

Grupul „Pentru Moldova” și fracțiunea Șor anunță că nu vor participa la dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului de interne Pavel Voicu

Deputații transfugi de la Pentru Moldova și cei ai fracțiunii Șor anunță că nu vor participa la ședința extraordinară de astăzi care are pe agendă moțiunea simplă împotriva ministrului de interne, Pavel Voicu.

Deputata Ruxanda Glavan aleasă pe listele PDM, după care a aderat la Pro-Moldova, iar ulterior să ajungă la Pentru Moldova a declarat că deputații formațiunii nu vor să participe la ședințe de parlament în care se fac jocuri politice între doi politicieni și nu vor să fie atrași în jocuri politice.

„Astăzi când se discută doar un subiect și care nici măcar nu prevede demisia ministrului, oare oamnenii își doresc doar discuții fără rezultat? Nu are nimic în comun cu problemele economice ale țării, este o chestiune strict politic, o șansă pentru politicieni să facă show, să dea bine la presă, dar fără niciun rezultat. Nu vrem să fim atrași în jocuri politice între formațiuni rivale și să participăm la o agendă falsă”, a declarat deputata.

Deputații pentru Moldova și cei ai fracțiunii Șor spun că ei pledează în continuare pentru alegeri anticipate și anunță o ședință la ora 14.00 la care invită toate forțele politice care doresc acest lucru pentru a discuta o foaie de parcurs prin crae să poată fi legal provocate aceste alegeri și organizat un scrutin care să respecte toate normele pandemice.

Aceeași idee a unei foi de parcurs a fost propusă săptămână de președintele în exercițiu Igor Dodon, dar și de vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Bătrîncea.