Principală  —  IMPORTANTE   —   „Frigăruii au devenit o metodă…

„Frigăruii au devenit o metodă populară pentru unii politicieni din Moldova”. Jizdan, despre plecarea din fracțiune a membrilor Organizației Teritoriale PDM din Briceni

Conducerea PDM afirmă că nu toți membrii Organizației Teritoriale Briceni sunt de acord cu decizia de a părăsi formațiunea și că majoritatea au primit „porții generoase de frigărui” pentru a lua o asemenea decizie. 

Serialul Frigăruii. Episodul II. Întâmplător sau nu, autorii frigăruiului de tristă pomină din toamna trecută de la Florești: Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi, Alexandru Vâlcu și Vasile Botnari au reușit o a doua „performanță”, oferind porții generoase de frigărui membrilor OT PDM Briceni”, menționează deputatul PDM, Alexandru Jizdan, într-o postare pe Facebook, distribuită și de liderul formațiunii – Pavel Filip.

Jizdan mai spune că președintele OT PDM Briceni, Mihail Gnatiuc, a plecat din formațiune din motiv că a fost numit „într-o funcție de raspundere și bine plătită la întreprinderea „Garile Auto Chișinău””.

Ca prin minune, odată cu numirea lui Mihail Gnatiuc, președinte al organizației respective, într-o funcție de răspundere și bine plătită la întreprinderea „Gările Auto Chișinău”, întreprindere care aparține lui Alexandru Vâlcu, 17 membri în frunte cu Mihail Gnatiuc au declarat că părăsesc PDM. Suntem siguri că nici pe departe toți membrii OT PDM Briceni au participat la acest „festin” de la o luni, și că această declarație bombastică nu este agreată de majoritatea colegilor noștri din Briceni, fapt ce va fi confirmat în timpul apropiat. Cert este însă că noțiunea de frigărui devine legendară în politica moldovenească, mai ales dacă aceasta este utilizată de asemenea „servitori ai interesului național”, precum Nichiforciuc, Andronachi, Vâlcu și Botnari”, scrie Jizdan.

După ce membrii organizației teritoriale Cahul, Florești și Orhei au anunțat că părăsesc partidul, o declarație similară a fost emisă și de colegii acestora de la Briceni care menționează că se declară neafiliați.

O declarație în acest sens a fost semnată luni, 24 august, de către 17 democrați din raion. Aceștia, la fel, invocă numulțumiri față de actuala conducere a PDM, Pavel Filip, „care nu resprectă prioritățile și prevederile programului de activitate a partidului, și mai nou, încalcă statutul PDM”.

Până la ziua de azi, membri ai 4 OT ale PDM au anunțat că părăsesc formațiunea – Cahul, Florești, Orhei și Briceni.

Conflictul de la conducerea PDM a început odată cu retragerea calității de membru al formațiunii pentru deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc pentru că ar fi ignorat activitatea partidului și a fracțiunii parlamentare. 

De cealaltă parte, deputații critică dur activitatea liderului formațiunii care ar fi dus partidul la un rating de 3 procente și îl acuză de slaba gestiune a activității formațiunii. Pavel Filip nu a răspuns acuzațiilor și nu a comentat, chiar dacă i-am solicitat de mai multe ori acest lucru.