Principală  —  Ştiri   —   (foto)La un pas de tragedie.…

(foto)La un pas de tragedie. Un microbuz plin cu elevi s-a răsturnat

Un microbuz plin cu elevi  care plecau într-o excursie în Saharna s-a răsturnat pe traseul R-13. Autoritățile anunță că la ora 09:25, angajații IP Șoldănești, în timpul monitorizării situației din teritoriul deservit, au depistat, pe traseul R-13, în apropierea localității Olișcani, un microbuz de model ” Mercedes”, care a derapat de pe traseu și ieșind pe acostament s-a răsturnat.

În microbuz se aflau 18 persoane, printre care mai mulți elevi din Edineț cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani însoțiți de profesori. Aceștia se deplasau spre mănăstirea Saharna. Din cauza zăpezii, microbuzul a deraiat de pe șosea și s-a răsturnat. Nicio persoană nu a avut de suferit, transportul fiind parțial deteriorat (geamul din față și lateral dreapta).

Polițiștii anunță că sunt în continuare antrenați  în eficientizarea traficului rutier şi acordarea ajutorului conducătorilor auto blocaţi în nămeţi. Inspectoratul Național de Patrulare atenţionează că circulaţia pe drumurile de la ieşire şi intrare în toate raioanele din ţară este interzisă. De asemenea, în ţară sunt blocate 33 trasee naţionale şi 183 de localităţi, iar pe dumurile naţionale este interzisă deplasarea  transportului de mare tonaj. Oamenii sunt rugaţi să evite deplasarea pe cât posibil atât cu maşinile, cât şi pe jos. Precizăm că de când a început viscolul şi până în prezent, peste 177 de unităţi de transport au fost deteriorate de arbori din cauza ninsorilor, pe trasee fiind blocate 102 vehicule. Totodată, din cauza nerespectării de către conducătorii auto a cerințelor Regulamentului circulației rutiere (deplasarea cu cauciucuri de vară, neajustarea vitezei de deplasare, nerespectarea și neajustarea distanței între vehicule)  au fost înregistrare 166 de derapări și accidente rutiere, soldate cu 2 persoane traumate și 2 accidente cu implicarea unităților de transportare a călătorilor din raioanele Sîngerei și Șoldănești. De asemenea, ca rezultat al condițiilor climaterice nefavorabile au fost înregistrate 13 cazuri de traumatizare a cetățenilor. Pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost antrenați în activități de asigurare a securității circulației rutiere şi a ordinii publice 1701 polițiști şi 215 echipe mobile.

 Poliția solicită că, în cazul în care vă aflați într-o dificultate, sesizați cel mai apropiat echipaj de poliție sau apelați la numerele de urgență 901, 902.