Principală  —  Ştiri   —   FOTO/ Veaceslav Platon, cu tabla…

FOTO Veaceslav Platon, cu tabla interactivă și scheme desenate pe foi, la audierile de la Judecătoria Chișinău

Colaj ZdG

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a luat, la ședința de judecată de luni, o tablă interactivă și câteva foi pe care are scrise anumite scheme. În timpul ședinței, Platon a desenat pe tablă, iar foile aduse au fost împărțite judecătoarelor și procurorului de caz.

Veaceslav Platon a mers la ședința de judecată de luni, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, cu o tablă interactivă. În timpul ședinței, acesta a desenat o schemă despre tranzacțiile efectuate de companiile implicate în frauda bancară și cum au circulat banii, conform lui.

Foto: ZdG
Foto: ZdG

Nu este prima oară când Platon folosește o tablă interactivă în timpul adierilor. În mai 2020 în spațiul public a apărut o înregistrare video în care Platon prezinta date despre cum să fie recuperate acțiunile de la Victoriabank cumpărate de Banca Transilvania. La audieri a fost prezent și șeful Procuraturii Generale Alexandr Stoianoglo.

La ședința de azi, Platon a avut cu el și câteva foi cu anumite scheme, pe care le-a împărțit judecătoarelor și procurorului de caz.

La 7 decembrie 2020, completul format din magistratele Angela Vasilenco, Olga Bejenari și Tatiana Bivol de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a decis că dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare, urmează să fie rejudecat, Procuratura Generală fiind instituția care a solicitat asta.

Veaceslav Platon a fost eliberat din penitenciar la 15 iunie 2020, după ce Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis integral demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executării pedepsei de către acesta.

Magistrații au dispus suspendarea imediată a executării sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 20 aprilie 2017, emisă în privința lui Platon, prin care acesta fusese condamnat la 18 ani închisoare pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă.

Executarea în continuare a pedepsei de către Veaceslav Platon era însă condiționată de evoluția procedurii de revizuire a procesului penal, anterior deschisă de PCCOCS.