Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Un lot de echipamente…

FOTO Un lot de echipamente medicale în valoare de 700 000 de euro, oferit Armatei Naționale de către NATO

Foto: Ministerul Apărării al Republicii Moldova

Armata Națională a primit un lot de echipamente medicale, prin intermediul Pachetului de Consolidare a Capacității de Apărare, oferit de Alianța Nord-Atlantică. Ceremonia de recepționare a asistenței a avut loc joi, 25 aprilie, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Apărării al R. Moldova.

Asistența conține 4 000 de truse medicale individuale, 12 000 de garouri și 60 de truse medicale colective. Acestea vor fi repartizate în unitățile militare. Valoarea echipamentului livrat este de 700 000 de euro.

La eveniment au fost prezenți ministrul apărării Anatolie Nosatîi, directorul Direcției cooperare în domeniul apărării și securității a Diviziunii operațiuni, Cartierul general NATO, Piers Cazalet, reprezentanții Marelui Stat Major al Armatei Naționale, corpul de atașați militari acreditați în țara noastră și reprezentanții Oficiului de Legătură NATO în R. Moldova.

În cadrul ceremoniei, ministrul Anatolie Nosatîi a mulțumit Germaniei, Italiei, Luxemburgului, Turciei și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și reprezentanților NATO pentru implementarea acestui proiect pentru Armata Națională, se menționează în comunicat.