Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Prima școală subterană din…

FOTO Prima școală subterană din Ucraina. Câți elevi poate găzdui

Prima școală subterană din Ucraina a fost construită în Harkiv. Școala a fost echipată la cele mai înalte standarde de siguranță, spune primarul orașului, Igor Terehov. Aceasta proiectată să găzduiască 900 de elevi în două schimburi, scrie presa din Ucraina.

„Prima școală subterană din Ucraina a fost construită în Harkiv”, scrie primarul Igor Terehov.

Școala a fost echipată la cele mai înalte standarde de siguranță, spune Terehov. Are 20 de săli de clasă și este proiectată să găzduiască 900 de elevi în două schimburi. În special, 600 de copii vor fi înscriși în școală în anul școlar următor.

Școli similare vor continua să fie construite în alte regiuni ale orașului, anunță primarul. În acest fel se asigură accesul egal al copiilor la o educație sigură.

În acest an școlar, elevii din Harkiv participă la cursuri offline în metrou de trei sau patru ori pe săptămână. Cinci stații de metrou au fost selectate pentru săli de clasă acolo pentru 60 de clase pentru 1003 copii.

În martie 2024, o școală distrusă din Borodyanka a fost reconstruită pentru 370 de milioane UAH. Aici a fost creat un adăpost subteran autonom, care poate găzdui 800 de persoane și are un lift pentru persoanele cu mobilitate redusă.

În timpul reconstrucției, liceul a fost dotat și cu o curte și o sală de conferințe, iar în sălile de clasă au fost instalate panouri interactive și echipamente informatice.

Astăzi, 3 aprilie se împlinesc 770 de zile de la începutul războiului în Ucraina.