Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Doi frați, de 6…

FOTO Doi frați, de 6 și 8 ani, s-au înecat într-un iaz din raionul Nisporeni: Copiii au fost extrași din apă de către tatăl minorilor și vecinul acestora

O familie din satul Șișcani, raionul Nisporeni, și-a pierdut 2 copii, de 6 și 8 ani. Cei doi minori s-au înecat într-un iaz din apropierea localității, după ce cel mai mic a plecat să se scalde, iar cel mai mare, de 8 ani, s-a înecat în timp ce a încercat să-și salveze fratele.

Potrivit ofițerei de presă a IP Nisporeni, tragedia s-a produs duminică, 16 august, în jurul orei 14:00. La fața locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliție Nisporeni pentru a documenta cazul. S-a stabilit în satul Șișcani, raionul Nisporeni, într-un iaz din apropierea localității s-au înecat doi frați – de 6 ani si 8 ani.

La fața locului s-a deplasat conducerea IP Nisporeni și membrii GOUP care au stabilit că, frații minori, un băiat de 6 ani și sora 5 ani, au plecat să se joace în timp ce părinții se aflau la domiciliu împreună cu ceilalți doi copii cu vârsta de un an și 3 ani.

Astfel cei doi frați s-au deplasat la iazul care se află la câteva strazi distanță de domiciliu unde copilul de 6 ani a intrat în apă să se scalde și a început să strige ajutor la care sora mai mică a alergat acasă să îl cheme în ajutor pe fratele mai mare, în vârstă de 8 ani, care a venit și în timp ce a încercat să îl salveze pe fratele său s-a înecat și acesta.

Copii au fost extrași din apă de către tatăl minorilor și vecinul acestora. Ambii minori au fost resuscitați de catre membrii serviciul specializat 112 sosit la fața locului.

Iazul are o suprafață de 100 m/2, adâncimea totală de 4 metri, la moment apa atinge o adâncime de 1,5 m. Iazul este proprietatea privată, ce este îngrădit cu plasă metalică, are poartă. Bazinul a fost inspectat la începutul sezonului estival în cadrul operațiunii „Grija” (luna iunie 2020), nu dispune de pază”, a menționat Vicol.

Poliția investighează toate circumstanțele.