Principală  —  Ştiri   —   FOTO/ Asfaltul de pe bd.…

FOTO Asfaltul de pe bd. Ștefan cel Mare din preajma unor stații de așteptare a fost frezat în această noapte

Mai multe porțiuni de asfalt denivelat de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală au fost frezate în această dimineață. Mai multe imagini au fost postate pe rețelele de socializare în această noapte. Asta după ce aseară, primarul Ion Ceban spunea că din cauza acestor denivelări, noile troleibuze articulate achiziționate recent de municipalitate.

Primele utilaje au fost observate în această noapte la stația de troleibuz de la intersecția Ismail cu Ștefan cel Mare și au fost postate de Mihail Bagas, fostul consilier al primarei interimare Silvia Radu. Mai mulți internauți spuneau că astfel Primăria a început înlocuirea învelișului asfaltic.

În această dimineață, au fost observate și mai multe porțiuni frezate în alte stații ale bulevardului Ștefan cel Mare.

Primarul Ion Ceban a anunțat vineri seara la o emisiune la NTV Moldova că noile troleibuze articulate cumărate recent din Belarus nu pot circula din cauza denivelărilor de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Ceban a declarat că aceasta este o soluție provizorie, dar unica posibilă ca aceste troleibuze să poată circula în timpul apropiat. „Aceste troleibuze sunt foarte joase, lungi și grele și am luat această decizie să frezăm asfaltul”, a declarat Ceban.

Edilul capitalei spune însă că asfaltul de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt urmează a fi schimbat complet. Asta după ce acum 3 ani a fost aplicat pe toată lungimea bulevardului. Municipalitatea însă, crede că lucrările s-au făcut cu încălcări și a dat în judecată compania care a efectuat lucrările.