Principală  —  Ştiri   —   Fost șef de Guvern, actual…

Fost șef de Guvern, actual șef de întreprindere. Ex-premierul Pavel Filip, numit în funcția de director al celui mai mare producător de zahăr din Moldova

Ex-premierul Pavel Filip a preluat funcția de director general al celui mai mare producător de zahăr din țară, Südzucker Moldova, după ce, timp de un an, a fost membru al Comitetului de Conducere al întreprinderii.

Deși decizia privind preluarea șefiei de către Filip a fost făcută publică abia la 11 martie, Consiliul de Administrație al concernului german Südzucker a luat hotărârea în prima zi a lunii martie 2024, anunţă compania.

Pavel Filip îl va înlocui astfel pe Dr.Alexander Koss, care a fost speaker al Comitetului de Conducere a companiei mai bine de 20 ani.

Am acceptat cu plăcere această propunere, deoarece munca mea în afaceri a fost întotdeauna legată de producție, iar mie îmi place să conduc astfel de procese. (…) Experiența în Guvern mi-a oferit o înțelegere mult mai complexă a mediului în care activează sectorul de business, dar și a modului în care se gestionează economia. Mă bucur să revin în domeniul afacerilor. Am fost încântat să întâlnesc la Südzucker Moldova o echipă profesionistă și motivată, care gestionează procese moderne cu un nivel ridicat de digitalizare”, a declarat Pavel Filip într-un interviu pentru revista corporativă Südzucker AG – „Food Forum”.