Principală  —  Ştiri   —   Fenomenul „grad de invaliditate contra…

Fenomenul „grad de invaliditate contra plată” continuă

Şefa Consiliului teritorial pentru determinarea dizabilităţii şi capacităţii de muncă din Ungheni a fost reţinută de ofiţerii DGT Nord a CNA şi procurorii anticorupţie pentru extorcare de mită. Femeia este bănuită că ar fi pretins şi luat 5000 de lei de la un localnic bolnav de diabet zaharat pentru a-i acorda grad de invaliditate.
Acesta s-a adresat cu o plângere la Direcţia teritorială Nord a CNA în care a invocat acţiunile pretins ilegale ale şefei, iar ofiţerii de urmărire penală au deschis un dosar în temeiul art. 324 Cod penal – corupere pasivă.
În urma măsurilor speciale de investigaţii, femeia a fost reţinută după primirea banilor şi escortată la sediul DGT Nord. Aceasta a fost recunoscută în calitate de bănuit şi riscă până la 10 ani de închisoare dacă instanţa o va decide asupra culpei funcţionarei.
Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.
Direcţia Generală Teritorială Nord a CNA face un apel prin intermediul mass-media, solicitând persoanelor care deţin informaţii despre eventuale acţiuni ilegale comise atât de conducerea, cât şi de către membrii Consiliului teritorial pentru determinarea dizabilităţii şi capacităţii de muncă din Ungheni, să sune la numărul de telefon 078886829.