Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Explozii în lanț noaptea trecută…

Explozii în lanț noaptea trecută la o stație GPL din România. Cel puțin un mort și 57 de răniți, printre care 39 de pompieri

Cel puțin o persoană a murit și alte 57 au fost grav rănite în urma mai multor explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, România.

39 de pompieri se numără printre victimele rănite. 10 oameni sunt în stare gravă. Trei mii de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 800 de metri.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că România a activat Mecanismul de protecție civilă al UE pentru transferul în străinătate al răniților în explozia de la Crevedia.

Primii doi pacienţi răniţi în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia au fost transferaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o unitate medicală din Bruxelles, fiind vorba despre doi pompieri. Alte două persoane urmează să fie duse cu o aeronavă a Ministerului Apărării la Milano, în Italia.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat ancheta în cazul exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia.

Procurorii fac cercetări in rem pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, infracțiune care se pedepsește cu mai mult de zece ani.

Procurorul care se ocupă de caz va merge la fața locului cu polițiști, specialiștii de la Institutul Petroșani, care se ocupă de expertize în caz de incendii.