Principală  —  Ştiri   —   Evghenia Guțul - invitata lui…

Evghenia Guțul – invitata lui Putin la parada de „Ziua Victoriei” de la Moscova

Colaj: ZdG

Bașcana autonomiei găgăuze Evghenia Guțul va participa la parada dedicată „Zilei Victoriei” de la 9 mai de la Moscova. Acesta ar fi fost invitată „oficial” de „autoritățile rusești”, potrivit agenției de presă Sputnik Moldova, finanțată de Kremlin.

În acest an, liderii a opt țări își vor face prezența la parada de la 9 mai: Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Cuba, Laos și Guineea-Bissau.

În timp ce bașcana va sărbători „Ziua Victoriei” la Moscova, colegii săi din blocul politic „Victorie” al oligarhului Ilan Șor, promit găgăuzilor concerte și mâncare la 9 mai.

Deocamdată, alți reprezentanți ai blocului politic nu și-au anunțat prezența la parada organizată de Putin.

Concerte și focuri de artificii din partea lui Șor, la Comrat, Orhei și Taraclia 

Blocul politic „Victorie”, coagulat în jurul deputatului fugar Ilan Șor și prezentat de la Mosocova, va organiza festivități cu ocazia împlinirii a „79 de ani de la sfârșitul Marelui Război pentru Apărarea Patriei și învingerea fascismului” la Comrat, Taraclia, Orhei și Bălți.

Organizatorii evenimentelor spun că în cele patru orașe vor avea loc procesiuni și depuneri de flori la monumentele dedicate soldaților sovietici care și-au dat viața pentru pace și libertate. Va fi organizată bucătărie de camping, concerte, iar seara, în semn de apreciere a sacrificiului și curajul eroilor Marelui Război Pentru Apărarea Patriei, va culmina cu focuri de artificii. La Chișinău, blocul politic „Victorie” se va alătura marșului organizat de Partidul Socialiștilor (PSRM).