Principală  —  Ştiri   —   Dorin Popescu, reales în funcția…

Dorin Popescu, reales în funcția de președinte al Uniunii Avocaților din R. Moldova 

Sursă foto: Facebook/ Nina Lozan

Dorin Popescu a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Avocaților din R. Moldova (UARM). Acesta a obținut 956 de voturi la alegerile din cadrul Congresului UARM. Contracandidatul acestuia, Emanoil Ploșnița, a fost votat de 285 de avocați.

Totodată, au fost aleși membrii Comisiei pentru etică și disciplină a avocaților: Anatolie Barbacar, Cristina Sultan, Victor Dodon, Petru Loghinescu, Zinaida Lupașcu și Mihail Gafton.

Pentru alegerea președintelui Uniunii, au votat 1241 avocați, ceea ce constituie majoritatea voturilor valabil exprimate.

În perioada 6-8 decembrie 2023, s-au desfășurat lucrările sesiunii ordinare a Congresului Uniunii Avocaților din R. Moldova pentru anul 2023. Procesul de votare în cadrul Congresului s-a finalizat la data de 8 decembrie, la ora 17:00.

Dorin Popescu este lector la catedra de drept penal și criminologie în cadrul Universității de Stat din Moldova.

Primul mandat de președinte al UARM, Dorin Popescu l-a obținut în decembrie 2021.

În perioada 20211-2015, Popescu a fost membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat a Uniunii Avocaților din R. Moldova.

În perioada 2012-2014, Popescu a fost prodecan al Baroului de avocați Chișinău, circumscripția Curții de Apel Chișinău, iar în perioada 2013-2015, acesta a exercitat funcția de decan interimar al Baroului de avocați Chișinău, circumscripția Curții de Apel Chișinău.

Uniunea Avocaților din R. Moldova reprezintă o „instituţie de drept independentă a societăţii civile, menită să asigure, pe baza profesională, acordarea de asistenta juridică calificată persoanelor fizice şi juridice, în scopul apărării drepturilor, libertăţilor si intereselor lor legitime, precum şi al asigurării accesului la înfăptuirea justiţiei”.