Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Doi ani de la semnarea…

Doi ani de la semnarea cererii de aderare la UE

La 3 martie s-au împlinit doi ani de la semnarea cererii de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană. În acest context, președinta R. Moldova, Maia Sandu a declarat că „avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse”.

În acești doi ani am făcut pași hotărâți pe calea europeană, iar eforturile noastre susținute au fost răsplătite cu decizia pozitivă de inițiere a negocierilor de aderare, un semnal clar că suntem pe drumul cel corect. Aderarea la UE înseamnă condiții mai bune în școli și grădinițe, drumuri modernizate, poduri noi, spitale dotate cu echipamente moderne și, cel mai important, înseamnă pace și securitate. Avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse. Împreună, avem puterea de a depăși orice obstacol și de a construi un viitor mai bun pentru Republica Moldova în marea familie europeană”, scrie Maia Sandu.

R. Moldova înaintează cerere de aderare la Uniunea Europeană. Președinta Sandu a semnat documentul în acest sens: „Cererea o vom adresa președintelui francez Macron”