Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon, în plin război al…

Dodon, în plin război al Rusiei împotriva Ucrainei: „Cu Rusia, cu Putin trebuie să fim prieteni”

Fostul președinte Igor Dodon, care în prezent conduce Asociația de business „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, a făcut declarații de susținere a Rusiei, în războiul pe care îl poartă în Ucraina și a îndemnat autoritățile R. Moldova „să fie foarte atente în declarații și acțiuni”.

„Cred că Rusia va rezista, iar Occidentul, din cauza sancțiunilor va pierde mult mai mult, pe termen scurt și mediu. În orice caz, soluția trebuie să fie identificată la masa de negocieri și sper că acest lucru se va întâmpla cât mai curând. Cu Rusia, cu Putin trebuie să fim prieteni. Noi trebuie să menținem relații bune cu toți. Această perioadă dificilă va trece, nu trebuie să ardem podurile cu nimeni”, a declarat fostul lider socialist la NTV Moldova.

Potrivit lui, actuala guvernare „trebuie să fie foarte atentă în declarațiile și acțiunile sale. În ultimele zile, am văzut declarații și decizii contradictorii. Ne aflăm pe un butoi cu pulbere, iar cineva se joacă cu chibriturile. Acum, nu trebuie să ne „dăm tari” în fața nimănui. Trebuie să ne gândim, cum să supraviețuiască poporul nostru în această situație și nu la felul cum ne va privi unchiul Sam, Biden, americanul sau francezul”, a spus Dodon.

Încă din prima zi de război, la 24 februarie 2022, Igor Dodon a declarat că ceea ce se întâmplă în Ucraina ar fi „o lecție pe care ar trebui să o însușim”.

NTV Moldova a fost sancționat recent de Consiliul Audiovizualului cu 25.000 de lei și cu avertizare publică, pentru că a admis mai multe erori într-un buletin de știri, inclusiv în subiectul cu privire la presupuse laboratoare biologice „americane” în Ucraina.