Principală  —  Ştiri   —   DOC/ Un mandat de deputat…

DOC Un mandat de deputat PAS, declarat vacant. Parlamentul a luat act de cererea de demisie a deputatului Artur Mija

Parlamentul a luat act de cererea depusă de către deputatul din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, (PAS) Artur Mija. O hotărâre în acest sens a fost votată de 67 de deputați în cadrul ședinței Parlamentului din 16 martie. Totodată, a fost declarat vacant un mandat de deputat care aparține Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Artur Mija și-a depus cererea de demisie la 2 martie, după ce a fost numit în funcția de Secretar general al Guvernului, potrivit Parlamentului. Hotărârea intră în vigoare la data adoptării.

În conformitate cu Legea despre statutul deputatului în Parlament, mandatul vacant va fi atribuit supleantului imediat următor de pe lista concurentului electoral.

Artur Mija a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, este licențiat în economie, specializarea marketing și logistică. Este membru al PAS din din 2016. Din iunie până în noiembrie 2019, a fost șef al Cabinetului prim-ministrei, pe atunci Maia Sandu. În iulie 2021 a devenit deputat membru al fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate. În mai 2022 a fost ales secretar general al PAS. În februarie 2023 a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului Recean.