Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ O instituție medicală din…

DOC O instituție medicală din Chișinău cu profil COVID și-a sistat activitatea

În contextul expirări în Republica Moldova a Stării de Urgență, Instituția Medico-Sanitară Publică Centrul „Constructorul COVID-19” și-a sistat activitatea, începând cu data de 21 mai. Astfel, pacienții internați cu infecția COVID-19 vor fi transferați la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 și Spitalul Clinic Municipal ,,Sf. Arhanghel Mihail”.

O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul capitalei, Ion Ceban, care a dispus crearea unei comisii de predare a bunurilor Instituției Medico-Sanitare Publice Centrul ,,Constructorul COVID-l9″, aflate în gestiune pe perioada stării excepționale, către Agenția Proprietăți Publice și gestiunea economică Î.S. Sanatoriului-Preventoriu de Bază,,Constructorul”.

Potrivit dispoziției, echipamentele și bunurile procurate și/sau donate Instituției Medico-Sanitare Publice Centrul ,,Constructorul COVID-19″, pe durata activității, vor fi transmise Direcției generale asistență socială și sănătate.

Totodată, resursele financiare, alocate și/sau donate în perioada de activitate a Instituției Medico-Sanitare Publice Centrul ,,Constructorul COVID-I9″, vor fi transferate în contul Direcției generale asistență socială și sănătate.

„Se va efectua pe deplin salarizarea de către angajatorii la locul de muncă de bază a personalului medical și auxiliar, cu achitarea integrală a tuturor drepturilor salariale lucrătorilor detașați și angajați, la data desființării Instituției Medico- Sanitare Publice Centrul,, Constructorul COVID – 19″”, se menționează în dispoziție.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 6 847 de cazuri. Alte 3 369 de victime s-au vindecat, iar 237 de persoane au decedat.