Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Casa de la Durlești…

DOC Casa de la Durlești în care locuiește Igor Grosu, evaluată la peste 93 de mii de euro

Igor Grosu și casa familiei sale din Durlești: colaj ZdG

Igor Grosu, președintele Parlamentului, a indicat în declarația de avere și interese personale pentru anul 2021 valoarea de piață a casei din orășelul Durlești, municipiul Chișinău, în care locuiește cu familia sa. Dacă până acum, Grosu indica faptul că imobilul pe care îl are în proprietate din anul 2011, cu o suprafață de 121,7 metri pătrați, are o valoare cadastrală de 231 de mii de lei, echivalentul a circa 11 mii de euro, acum acesta indică și faptul că valoarea de piață a bunului este de 1,9 milioane de lei, echivalentul a circa 93 de mii de euro.

Casa din suburbia municipiului Chișinău, în care locuiește președintele Parlamentului, Igor Grosu, a atras atenția presei și a fost subiect de discuție în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021. Imobilul cu o suprafață de 121,7 metri pătrați a ajuns în atenția publică după ce Grosu a indicat pentru el o valoare de circa 231 de mii de lei. Imobilul a fost cumpărat de familia Grosu în 2011.

Președintele Parlamentului a explicat anterior că a indicat în declarațiile de avere valoarea cadastrală a imobilului în care locuiește cu familia și că, după o evaluare, va indica valoarea reală a bunului.

Astfel, în declarația de avere și interese personale pentru anul 2021, depusă la 31 martie curent, Igor Grosu indică, pe lângă valoarea cadastrală, că valoarea de piață a locuinței din orășelul Durlești este de 1,9 milioane de lei, echivalentul a circa 93 de mii de euro. Asta înseamnă de peste 8 ori mai mult decât valoarea cadastrală indicată de Grosu.

Motivul diferenței dintre valoarea bunului și valoarea de piață a bunului este explicat de Igor Grosu prin „valoarea de piață a bunului din 2010, plus reparațiile făcute din 2010 până în prezent”.

În iulie 2021, ZdG a localizat casa în care locuiește familia Grosu. Imobilul, cu un nivel, este acoperit cu foi de ardezie și se întinde pe un teren de 4,5 ari.

Pe teritoriu este amplasată și o construcție accesorie care figurează în documentele cadastrale ca fiind „construcție comercială, prestarea serviciilor”. Este, de fapt, un bun imobil de 30 de metri pătrați, care este folosit de familia Grosu ca debara, conform informațiilor oferite, în iulie 2021, de soția președintelui Parlamentului.

Igor Grosu mai declară că familia sa deține o casă de locuit, primită drept moștenire de soția sa, amplasată în zona rurală, un apartament de 41 de metri pătrați, pe care potrivit declarației depuse la Autoritatea Națională de Integritate, îl dă în locațiune, 2 hectare de terenuri agricole și un automobil de model Volkswagen Touran, fabricat în 2009.

În 2021, familia Grosu a avut venituri de circa 515 de mii de lei.