Principală  —  IMPORTANTE   —   Distribuitori din UTA Găgăuzia sancționați…

Distribuitori din UTA Găgăuzia sancționați cu 120 de mii de lei pentru retransmiterea programelor interzise din Rusia și activitate neautorizată

În ședința publică de azi, cu unanimitate de voturi, membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au decis aplicarea amenzilor maxime prevăzute de legislația audiovizuală, în urma unui control desfășurat în unitatea administrativ-teritorială Găgăuzia.

Acesta a constatat încălcarea prevederilor ce țin de protejarea spațiului audiovizual național prin retransmisiunea conținuturilor interzise, produse în Federația Rusă, precum și activitate neautorizată de către CA.

„Orvitmedia” SRL a fost amendat cu 70 de mii de lei pentru retransmisiunea programelor informative și analitice ale posturilor de televiziune rusești și cu 20 de mii de lei pentru activitate fără act permisiv.

Compania retransmite, fără autorizație, 65 de servicii de televiziune, inclusiv „Первый канал”, „Россия 24” și „Россия 1” care, în perioada controlului, au difuzat emisiuni dedicate mesajului președintelui Federației Ruse către Adunarea Federală.

O altă companie, vizată anul trecut de două controale ale CA, „Ilk Halk Televizionu” SRL, a fost amendată cu 30 de mii de lei, pentru activitatea, în mod repetat, fără licență de emisie.

Membrii CA au acordat un termen de cel mult 15 zile lucrătoare celor două entități pentru ca să își legalizeze activitatea.

Controlul a fost inițiat la sesizarea Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației.