Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputatul independent Alexandru Oleinic: Schimbarea…

Deputatul independent Alexandru Oleinic: Schimbarea Guvernului Chicu, în acest moment, ar aduce daune și prejudicii în lupta cu COVID-19

Deputatul independent în Parlament, Alexandru Oleinic, susține că o eventuală demitere a Guvernului Chicu ar provoca mai multe daune în contextul în care țara noastră se confruntă cu criza provocată de COVID-19. În opinia parlamentarului, remanieri în Executiv ar fi o soluție mai potrivită decât căderea actualului cabinet de miniștri.

„Eu aș face mai întâi o analiză a domeniului sănătății. Să venim cu propuneri. Să schimbăm ministrul, dacă este necesar. Mergem pe etape. Orice remanieri guvernamentale au niște proceduri.

Eu cred că schimabrea unui Guvern acum ar aduce doar daune și prejudicii în procesul de luptă cu criza pendemică pe care o avem. În afară de problemele în sănătate, avem și altele, care sunt și mai dure – sectorul economic”, a declarat Alexandru Oleinic în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat dacă ar vota pentru demiterea actualului cabinet de miniștri, Oleinic s-a eschivat să dea un răspuns răspicat, dar a spus că „în funcție de argumentele prezentate în moțiune, voi fi de partea cetățenilor și a situației care este în țară”.

Coaliția de guvernare s-a destrămat după plecarea deputatei PDM, Efrosinia Grețu, și are doar 50 de voturi pentru a adopta legi, iar în opinia lui Oleinic, votul său acum este „unul de responsabilitate.

„Eu nu cred că votul meu este de aur, este unul responsabil. Eu votez acele legi care sunt necesare astăzi. Cred că al 51-lea vot este unul de responsabilitate, a punctat parlamentarul.

Reprezentanții fracțiunilor Platformei DA, Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Partidului Democrat se vor așeza luni, 22 iunie, la masa de discuții în vederea demiterii Guvernului Chicu și înscăunării unui Executiv. Cel puțin aceasta a declarat deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, dar confirmat și de deputatul PAS, Igor Grosu. Liderul PDM, Pavel Filip, ne-a comunicat că formațiunea pe care o conduce nu a luat, deocamdată, nicio decizie privind participarea la întrunirea de luni.