Principală  —  IMPORTANTE   —   Zile numărate pentru Guvernul Chicu?…

Zile numărate pentru Guvernul Chicu? PAS, Platforma DA și PDM ar urma să se așeze la masa de discuții

Reprezentanții fracțiunilor Platformei DA, Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Partidului Democrat se vor așeza luni, 22 iunie, la masa de discuții în vederea demiterii Guvernului Chicu și înscăunării unui Executiv. Cel puțin aceasta a declarat deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, dar confirmat și de deputatul PAS, Igor Grosu.

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, a declarat că la începutul săptămânii viitoare, reprezentanții a trei fracțiunii parlamentare, PPDA, PAS și PDM, se vor întâlni pentru a discutaa demiterea actualului Guvern și votarea unui nou cabinet de miniștri.

„Vreau să vă confirm că am avut discuții pe platforma parlamentară cu PDM, deputații din Pro Moldova și PAS. Luni, ne vom reîntâlni cu reprezentanții PDM și PAS, ca să avansăm această discuție. Deocamdată, nu putem să dăm detalii asupra componenței Guvernului, pentru că trebuie să atingem acel consens, care să garanteze buna intenție.

Nu este important cum dăm jos un Guvern, ci cum instalăm un nou Guvern, care să fie capabil și să facă față. Avem garanția bunelor intenții pe care le manifestăm noi, Platforma DA. Avem așteptarea aceleiași bunei intenții de la PAS. Putem construi bune intenții și cu grupurile politice care s-au săturat să vadă acțiunile necalificate ale Guvernului Chicu, în combinație cu interesele electorale ale președintelui Dodon”, a declarat Igor Munteanu.

Și președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, a confirmat întrevederea de luni dintre cele trei părți – Platforma DA, PAS și PDM. Totodată, parlamentarul a punctat că, deocamdată, nu s-a discutat componența eventualului unui nou cabinet de miniștri.

„Confirm că la începutul săptămânii o să avem consultări în trei. Demult le-am propus colegilor de la Platformă să propună dumnealor colegilor de la PDM formatul în trei. Înțeleg că s-a acceptat formatul. Nu a fost posibil astăzi, din motive tehnice, și am convenit că la începutul săptămânii să discutăm în trei.

Sper că o să avem mai multă claritate, indiferent de care o să fie rezultatul discuțiilor. Oricum o să fie un pas înainte. O să fie clare mai multe lucruri și sper eu să primim răspunsuri la mai multe întrebări ce ține de poziția PD-ului viitoarea garnitură guvernamentală, care sunt așteptările lor și cum văd ei lucrurile”, a menționat Igor Grosu.

Igor Grosu a mai adăugat că este exclus ca exponenți ai Partidului Politic Șor să facă parte dintr-un eventual nou Guvern instalat la Chișinău.

Pe de altă parte, liderul PDM, Pavel Filip, ne-a comunicat că formațiunea pe care o conduce nu a luat, deocamdată, nicio decizie privind participarea la întrunirea de luni.

Nu este nici o decizie a Partidului Democrat pentru consultari politice întru formarea unui nou guvern sau demiterea actualului”, a declarat Pavel Filip pentru Ziarul de Gardă.