Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații ruși vor să-i oblige…

Deputații ruși vor să-i oblige pe cetățenii trași la răspundere pentru proteste anti-război să facă serviciul militar în Donbass

În Duma de Stat a Federației Ruse a fost înaintat un proiect de lege privind recrutarea în serviciul militar în Donbass a celor care au fost trași la răspundere pentru participarea la „acțiuni ilegale” împotriva „operațiunii speciale ruse” din Ucraina, așa cum numesc autoritățile respective invazia.

Sursa: Telegram/ Oсторожно, новости

În ultimele zile, în mai multe orașe din Rusia au avut proteste împotriva războiului purtat împotriva Ucrainei. Numeroase persoane au fost reținute în urma acestora, forțele de ordine înăbușind astfel mitingurile anti-război.

Azi este opta zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei. Explozii puternice au fost auzite în Kiev și în alte orașe ucrainene în noaptea de miercuri spre joi dimineață. Ora 06:47, sirenele de alarmă răsună în orașul ucrainean Nicolaev, iar oamenii sunt îndemnați să se adăpostească în zone sigure. Herson, cel mai mare oraş din apropierea graniţei cu peninsula Crimeea, a fost capturat de armata rusă. Între timp, Pentagonul raportează că sutele de vehicule blindate rusești, care se îndreaptă spre Kiev, „rămân blocate pe traseu”.

Adunarea Generală a ONU a adoptat miercuri, 2 martie, o rezoluție prin care condamnă ofensiva Rusiei asupra Ucrainei și îi cere acesteia să-și retragă imediat toate forțele din Ucraina. Documentul a fost votat de 141 de ţări.

Duminică, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.