Principală  —  Ştiri   —   Deputați prezenți la Varnița. Carp:…

Deputați prezenți la Varnița. Carp: „Există dovezi că alegătorii sunt plătiți”; Furculiță: „Este un exercițiu democratic”

Situația este tensionată în zona punctului de trecere Varnița – Tighina. Mai mulți veterani ai războiului de pe Nistru sunt în regiune și monitorizează mașinile și autobuzele cu ajutorul cărora se deplasează alegătorii. În zonă sunt prezenți deputații din partea Partidului Socialiștilor Corneliu Furculiță și Nicolae Pascaru, dar și deputații Lilian Carp și Igor Grosu, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), relatează proiectul media Cu Sens și newsmaker.md.

Punctul de trecere Varnița – Tighina este traversat de mai multe autobuze de pe ruta regulată cu numărul șapte, dar și automobile care duc alegători la secțiile de votare.

Deputatul PAS Igor Grosu, captură video: Cu Sens

Deputații PAS Lilian Carp și Igor Grosu, prezenți în zonă au relatat că au ajuns la concluzia că alegătorii sunt transportați organizat la secțiile vot cu autobuzele de rută, care circulă mai des decât prevede orarul deplasărilor. De asemenea, aceștia au identificat și mașini care au transportat repetat alegătorii la secția de vot.

Deputatul PAS Lilian Carp, la Varnița, captură video: newsmaker.md

Este o frecvență mai mare decât prevede orarul deplasărilor. Acest gând ne face să credem că ei aduc oamenii cu aceste autobuze, a menționat Lilian Carp.

El a menționat că este în zonă pentru a monitoriza situația astfel încât mașinile să nu aducă repetat alegătorii la secțiile de vot. De asemenea, el a precizat că a anunțat poliția și reprezentanții ANTA, deoarece au identificat persoane care se află în mașini și plătesc alegătorii. Din spusele lui, se achită în jur de 400 de ruble transnistrene.

În zonă au venit și deputații din partea Partidului Socialiștilor: Corneliu Furculiță și Nicolae Pascaru.

Deputatul din partea Partidului Socialiștilor, Corneliu Furculiță, la Varnița, captură video: Cu Sens

„Cetățenii au dreptul de a-și exprima votul și de a se deplasa pe teritoriul R. Moldova. Cu regret, emoțiile prevalează asupra cugetului”, a menționat Corneliu Furculiță.

Chiar dacă Partidul Socialiștilor nu este concurent electoral, deputații s-au deplasat în zonă pentru a monitoriza desfășurarea alegerilor deoarece au înțeles că spiritele sunt încinse, a relatat Furculiță.

Deputatul neagă că oamenii ar fi plătiți. El mai spune, că prezența la vot în turul doi este mai mare de această dată, deoarece în primul tur, unele persoane, locuitori ai regiunii transnistrene, ar fi fost intimidate, iar din acest motiv, în turul II, au un interes sporit față de alegeri. El a mai precizat că va monitoriza alegerile și în alte raioane a R. Moldova.

Deputatul Nicolae Pascaru din partea Partidului Socialiștilor la Varnița, captură video: Cu Sens

Nicolae Pascaru a menționat că oamenii sincer vor să vină să voteze.

„Nu este o problemă că oamenii vin la vot. Și în diasporă s-au mobilizat”, a menționat deputatul.

În localitatea Varnița sunt patru secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană.