• Deputați din PAS și ai Platformei DA, despre plecarea lui Gațcan: „Continuă reglările de conturi dintre Plahotniuc și Dodon”

  Deputați din PAS și ai Platformei DA, despre plecarea lui Gațcan: „Continuă reglările de conturi dintre Plahotniuc și Dodon”
  vizualizări
  30 iunie 2020 | 12:40

  Deputații din opoziție susțin că după plecarea lui Ștefan Gațcan din fracțiunea socialiștilor vor urma și alte despărțiri din PSRM. Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, a menționat că declarația votată de deputați acum 2 săptămâni, prin care condamnă faptele de traseism și corupere politică, a fost una formală.

  În opinia parlamentarului, ultimele mișcări pe scena politicului moldovenesc sunt „reglările de conturi dintre Plahotniuc și Dodon”.

  „Este regretabil ceea ce se întâmplă în Parlament, pentru că continuă reglările de conturi dintre Plahotniuc și Dodon. Acest lucru se vede cu ochiul liber. Problema este că suferă țara. Toate aceste lucruri se întâmplă pe fonul pandemiei și a crizei economice, sociale. Nu este războiul Platformei DA.

  Noi am propus ieșirea din aceste „razborși”. Dacă nu putem organiza anul curent alegeri ancitipate, atunci schimbăm Guvernul și ne asumăm noi guvernarea. Mingea este pe terenul celorlalți deputați”, a declarat pentru Ziarul de Gardă deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari.

  Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, i-a sugerat deputaților socialiști să-și asume decizia lui Ștefan Gațcan de a pleca din PSRM și a adera la PRO Moldova în contextul în care de pe listele PSRM acesta a ajuns în Parlament.

  „Două ședințe în urmă parlamentul a votat declarația de condamnare a trasesismului. După asta încă un deputat a schimbat partidul. La ședința trecută am propus să mai tragem o citire declarației, să mai votăm o dată, că de prima dată nu a luat foc. 

  Iar socialiștii să nu se prea strofolească prin conferințe de presă. Știau foarte bine ce „cumpără”. Lăcomia lui Dodon încă o să le joace multe, multe glume proaste. Așteptăm următorul filmuleț. Cred că e timpul”, a declarat deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

  Ștefan Gațcan, care acum 3 luni a fost ales deputat în circumscripția nr. Hîncești din partea Partidului Socialiștilor, a anunțat marți, 30 iunie, că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova.

  În reacție, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că fracțiunea din care face parte va face tot posibilul pentru a dizolva actualul Parlament și i-au cerut lui Ștefan Gațcan să-și depună mandatul de deputat.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Precizările CNAS în legătură cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie

  Responsabilii de la Casa Naţională de Asigurări Sociale vin cu o precizare referitor la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020. În acest context, CNAS anunță că potenţialii ben…
  Precizările CNAS în legătură cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie

  Piața „Delfin” din sectorul Buiucani al capitalei și-a sistat activitatea. Primăria: „Acest șantaj nu va merge. Acolo nu va fi construit niciun bloc de locuit”

  Reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău au anunțat luni, 6 iulie, că decizia despre încetarea activității pieței „AgroEuroMarket” – „Delfin„ din sectorul Buiucani al capitalei a fost luată de către…
  Piața „Delfin” din sectorul Buiucani al capitalei și-a sistat activitatea. Primăria: „Acest șantaj nu va merge. Acolo nu va fi construit niciun bloc de locuit”

  VIDEO/ Istoria unui francez îndrăgostit de Moldova, de cașcavaluri și de economia solidară

  Francezul Thierry și chișinăueanca Tatiana au parcurs un drum lung împreună până au ajuns în satul Horodiște, raionul Rezina. Locuiau în Franța, la Lyon, la baștina lui Thierry, administrau acolo o afacere împr…
  VIDEO/ Istoria unui francez îndrăgostit de Moldova, de cașcavaluri și de economia solidară

  DOC/ Pe un bulevard din capitală va fi contruită o piață agricolă. Anunțul municipalității

  Conducerea Primăriei Chișinău a anunțat luni, 6 iulie, că în locul pieței în aer liber, care era amenajată pe trotuarul de pe bulevardul Dacia la intersecţia cu strada Matei Millo, din sectorul Botanica al capi…
  DOC/ Pe un bulevard din capitală va fi contruită o piață agricolă. Anunțul municipalității

  Un an de la jaful de la MAIB: Detalii de la PCCOCS despre investigațiile efectuate

  La un an de la jaful produs la sucursala de la Buiucani a băncii comerciale „Moldova Agroindbank” (MAIB), grupul păgubiților care susțin că ar trebui să primească mai mult de 500.000 de lei încă se arată nemulț…
  Un an de la jaful de la MAIB: Detalii de la PCCOCS despre investigațiile efectuate

  COVID-19: Autoritățile anunță 92 de cazuri noi și șapte decese

  Alte 92 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 7 în transnistria. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Federaţia Rusă). Bilanțul persoanelo…
  COVID-19: Autoritățile anunță 92 de cazuri noi și șapte decese