Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputați din PAS și ai…

Deputați din PAS și ai Platformei DA, despre plecarea lui Gațcan: „Continuă reglările de conturi dintre Plahotniuc și Dodon”

Deputații din opoziție susțin că după plecarea lui Ștefan Gațcan din fracțiunea socialiștilor vor urma și alte despărțiri din PSRM. Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, a menționat că declarația votată de deputați acum 2 săptămâni, prin care condamnă faptele de traseism și corupere politică, a fost una formală.

În opinia parlamentarului, ultimele mișcări pe scena politicului moldovenesc sunt „reglările de conturi dintre Plahotniuc și Dodon”.

„Este regretabil ceea ce se întâmplă în Parlament, pentru că continuă reglările de conturi dintre Plahotniuc și Dodon. Acest lucru se vede cu ochiul liber. Problema este că suferă țara. Toate aceste lucruri se întâmplă pe fonul pandemiei și a crizei economice, sociale. Nu este războiul Platformei DA.

Noi am propus ieșirea din aceste „razborși”. Dacă nu putem organiza anul curent alegeri ancitipate, atunci schimbăm Guvernul și ne asumăm noi guvernarea. Mingea este pe terenul celorlalți deputați”, a declarat pentru Ziarul de Gardă deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, i-a sugerat deputaților socialiști să-și asume decizia lui Ștefan Gațcan de a pleca din PSRM și a adera la PRO Moldova în contextul în care de pe listele PSRM acesta a ajuns în Parlament.

„Două ședințe în urmă parlamentul a votat declarația de condamnare a trasesismului. După asta încă un deputat a schimbat partidul. La ședința trecută am propus să mai tragem o citire declarației, să mai votăm o dată, că de prima dată nu a luat foc. 

Iar socialiștii să nu se prea strofolească prin conferințe de presă. Știau foarte bine ce „cumpără”. Lăcomia lui Dodon încă o să le joace multe, multe glume proaste. Așteptăm următorul filmuleț. Cred că e timpul”, a declarat deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Ștefan Gațcan, care acum 3 luni a fost ales deputat în circumscripția nr. Hîncești din partea Partidului Socialiștilor, a anunțat marți, 30 iunie, că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova.

În reacție, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că fracțiunea din care face parte va face tot posibilul pentru a dizolva actualul Parlament și i-au cerut lui Ștefan Gațcan să-și depună mandatul de deputat.