Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputat PDM, despre aderarea unor…

Deputat PDM, despre aderarea unor foști colegi la Partidul Șor: „Un pas paradoxal. Acest lucru este inexplicabil”

Deputata Partidului Democrat din Moldova (PDM), Monica Babuc, califică drept ,,paradoxal” decizia foștilor colegi din formațiune Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc de a adera la Partidul Șor. Totodată, vicepreședinta Parlamentului spune că nu are ,,niciun plan” privind plecarea sa din PDM și să se alipească oricărui altui partid din Legislativ.

,,Acest lucru este inexplicabil. Cel mai grav moment din imaginea PDM a fost dezvoltarea lentă a activității privind stabilirea cauzelor furtului miliardului și lipsa progreselor în ceea ce privește dosarul Șor. Iată că foștii noștri colegi fac acest pas paradoxal ca să adere la Partidul Șor. Este dreptul lor, dar eu nu am o explicație la acest pas al lor”, a declarat Monica Babuc în cadrul emisiunii ,,Puterea a Patra” de la N4.

Democrata susține că deputații ce au părăsit recent PDM au făcut acest pas în schimbul unor sume fabuloase de bani.

„Se vehiculează că pe lângă dincolo presiuni serioase este vorba și de niște oferte de bani. Nu avem dovezi, dar se vehiculează activ. Organele de drept ar trebui să verifice. Ar fi vorba de 250 – 350 de mii de euro. Eu vin de la Edineț și acolo mi s-a spus că ar fi vorba și de 500 de mii de euro”, a declarat Babuc.

Întrebată dacă pentru suma de 500 de mii de euro ar părăsi PDM și adera la grupul Pro-Moldova, Babuc a răspuns că ,,nici pentru un milion” nu ar pleca din formațiunea din care face parte.

Totodată, parlamentara susține că ,,nimic nu este imposibil în politică” în privința unei eventuale majorități parlamentare create în urma unei alianțe dintre PDM, Blocul ACUM și grupul Pro-Moldova, condus de Andrian Candu.

În cazul în care deputații PDM vor continua să plece și actuala majoritate parlamentară rămâne fără numărul necesar de voturi, Monica Babuc susține că ar putea fi examinat scenariul unui Guvern minoritar, însă este puțin probabil.

,,Mi-i greu să-mi imaginez cum Blocul ACUM ar face o alianță cu Partidul Șor, cel care este figurant principal în dosarul furtului miliardului. Cum o să explice de această dată, dacă chiar și cu Dodon a făcut alinață, deși au semnat acorduri. Asta înseamnă o cruce groasă trasă pe onestitate”, spune Babuc.

Luni, 11 mai, deputații Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc au aderat la Partidul Șor, după ce săptămâna trecută au anunțat că părăsesc rândurile Partidului Democrat din Moldova. Astfel, fracțiunea Șor va avea 9 deputați în Parlamentul Republicii Moldova.