Principală  —  Ştiri   —   Delegația R. Moldova în Comisia…

Delegația R. Moldova în Comisia Unificată de Control face apel către contingentul militar al Rusiei să excludă „acțiunile provocatoare” din regiunea transnistreană

Screenshot

Pe parcursul zilei de 23 aprilie 2024, contingentul militar al Federației Ruse din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii (FMMP) a desfășurat antrenamente pentru cazuri de așa-zisă „imitare a respingerii atacurilor asupra posturilor FMMP”. Exercițiile au avut loc la posturile FMMP amplasate în preajma localităților Dubăsari, Cocieri, Bender, Fârlădeni, Hagimus, se arată în comunicatul Delegației R. Moldova în Comisia Unificată de Control.

„Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control declară că desfășurarea antrenamentelor fără coordonările necesare provoacă noi tensiuni în Zona de Securitate, speriind populația și demonstrând argumente suplimentare că actele constituante ale misiunii de menținere a păcii pe râul Nistru sunt încălcate în mod grav și sistematic.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a făcut apel către toate componentele FMMP să excludă „asemenea acțiuni provocatoare contrare principiilor de pacificare și legislației Republicii Moldova”.