Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Declarație: ZdG nu a…

(VIDEO) Declarație: ZdG nu a scris despre unghiile și părul juristului Vitali Catană

Redacția ZdG vine cu o clarificare după acuzațiile aduse de juristul Vitali Catană în emisiunea ”Politica” moderată de Natalia Morari la postul TV7 pe data de 15 ianuarie 2016. Juristul a declarat public că ZdG a publicat ”așa fel de neghiobie”, că ZdG nu ar scrie despre corupție și miliardul furat, ci despre lucruri neserioase, iar ”un ziar care dă asemenea neghiobii – nu este un ziar serios”. Deși moderatoarea i-a transmis în direct mesajul ZdG că nu am publicat niciodată o știre despre părul și unghiile sale, cerând să-și ceară scuze pentru calomniere,  Catană a spus ferm că ”Nu-mi cer scuze, de ce să-mi cer scuze”.  După emisiune, Vitali Catană ne-a scris un mesaj în privat, declarând că nu a citit niciodată articolul la care s-ar fi referit în ZdG și că își cere scuze.

În emisiunea din 15 ianuarie 2016, juristul Vitali Catană a declarat că  ”Ziarul de Gardă  a publicat  inclusiv  faptul că unghiile mele nu sunt bune și părul nu sunt bune”…  ”a publicat când am fost înaintat eu în funcție, opinia cuiva că unghiile mele și părul meu nu sunt bune pentru că nu mi-au găsit miliard furat”, ”Ba da. Au publicat așa fel de neghiobie.”

După ce ZdG a remis prin on-line clarificări moderatoarei emisiunii, chiar în timpul emisiei, explicând că ZdG nu a scris niciodată ceva despre părul și unghiile acestui jurist, Vitali Catană a continuat:

”Da, și am dreptul (să spun că ZdG a publicat așa ceva, n.r.), pentru că dă lucruri neserioase. În țara asta sunt atâtea lucruri serioase, dar de ce ei dau lucruri prostești și aiuristice și eu n-am dreptul să spun. Unghiile mele și părul meu sunt mai importante decât hoțiile care se fac? Miliardele nu-i interesează?”, ”Eu vorbesc că un ziar care dă asemenea știri este un ziar neserios”, ”Un ziar care dă asemenea neghiobii – nu este un ziar serios”.

Redacția a reiterat, printr-un mesaj adresat Nataliei Morari, ca nu a existat un asemenea articol, că e o opinie calomnioasă și că ar trebui să își ceară scuze.

Vitali Catană a insistat că ”Nu-mi cer scuze, de ce să-mi cer scuze”.

Ulterior, Natalia Morari a dat citire fragmentelor de știri care au vizat părul și unghiile lui Catană, care au fost emise de alte instituții media:

http://www.allmoldova.com/ro/news/munteanu-despre-catana-militarii-nu-iubesc-gelul-pe-par-si-unghiile-vopsite-cu-gel-transparent/

În acelaș timp a fost citată și știrea ZdG, scrisă la această temă la 18 martie 2014, în care nu se spune nimic despre păr, unghii, gel.

https://zdg.md/web/stiri/munteanu-despre-candidatura-lui-vitalie-catana-o-sa-l-controleze-pd-sau-pldm

După aceste citate, Vitali Catană a refuzat să accepte faptul că a atribuit o vină falsă ZdG și că a calomniat ziarul pe nedrept, declarând: ”Nuuu. Ce înseamnă calomnie… Nu hai Natalia, nu știu de ce insiști.”

După emisiune, Vitali Catană a adresat scuze ZdG în privat, afirmând că nu a citit niciodată o asemenea știre în ZdG, doar că ar fi auzit în careva contexte că ar fi fost un asemenea articol. Scuzele au fost acceptate, dar am decis să publicăm această explicație deoarece ne-au contactat mai mulți cititori ai ZdG și ne-au cerut să le explicăm dacă aceste acuzații sunt fondate sau nu. Prin descrierea de mai sus și linkurile prezentate, declarăm în mod repetat că nu am scris niciodată despre părul și unghiile lui Vitali Catană și considerăm subiectul închis.

Mulțumim Nataliei Morari pentru posibilitatea de a ne expune și elucida situația în emisiunea din 15 ianuarie 2016.

Link fragmente în care a fost vizat ZdG:

https://www.youtube.com/watch?v=7PIfkifsOrs

Link emisiunea în întregime

http://tv7.md/ro/politica/15-01-2016-politica-edi-ie-speciala-integral/