Principală  —  IMPORTANTE   —   Cum ar putea arăta noul…

Cum ar putea arăta noul sediu al „Teleradio-Moldova”

Compania „Teleradio-Moldova” examinează în prezent, printr-un juriu de specialitate, o serie de concepte arhitecturale pentru viitorul său sediu, în cadrul unui concurs lansat la începutul acestui an. Opt companii şi-au prezentat viziunile asupra aspectului exterior al clădirii, pe baza unor schiţe preliminare ce li s-a oferit de către instituţia comanditară. Contribuţiile participanţilor la concurs constau în îmbunătăţiri aduse proiectului iniţial, integrate în conceptul general al acestuia, anunță „Teleradio-Moldova„.

„Teleradio-Moldova” este în proces de refacere completă a infrastructurii sale, în condiţiile în care studiourile sale de emisie şi birourile în care lucrează angajaţii instituţiei sunt perimate şi improprii activităţilor moderne de radio şi televiziune. Instituţia are nevoie de spaţii moderne de lucru, precum şi tehnologii şi echipamente performante, pentru a-şi îndeplini în deplină măsură misiunea publică în corespundere cu Codului serviciilor media audiovizuale.

În acest sens, furnizorul public de servicii media a preluat de la partenerii săi din Georgia un proiect de clădire, pe care l-a adaptat necesităţilor sale.

Ulterior concursului actual de soluţii arhitecturale ar urma să fie aleasă, tot prin concurs public, compania care va construi viitorul sediu al instituţiei, care cuprinde şi un studio autonom de proporţii, rezervat producţiilor audiovizuale de anvergură.