Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Consiliul Audiovizualului a amânat ședința…

Consiliul Audiovizualului a amânat ședința publică stabilită pentru astăzi, în contextul solicitărilor de a sista retransmiterea programelor de televiziune ruse pe teritoriul R. Moldova

Consiliul audiovizualului

Consiliul Audiovizualului (CA) a amânat ședința publică extraordinară, preconizată pentru astăzi, 25 februarie, în cadrul căreia urmau a fi abordate subiecte cu privire la atribuțiile prioritare ale CA și la monitorizarea unor programe audiovizuale și/sau servicii media audiovizuale și diverse, în contextul în care, pe parcursul zilei de joi, 24 februarie, Consiliului i s-a solicitat sistarea retransmiterii programelor de televiziune ruse pe teritoriul R. Moldova.

Instituția nu a precizat pentru când a fost amânată ședința.

„Consiliul Audiovizualului (CA) anunță că ședința publică extraordinară, preconizată pentru astăzi, 25 februarie 2022, ora 10.00, se amână pentru o dată ulterioară, fapt despre care instituția va informa opinia publică printr-un comunicat de presă”, se arată în comunicatul CA.

„Statul R. Moldova trebuie să-și protejeze cetățenii în condițiile în care televiziunile (pro Kremlin, n.r.) transmit falsuri despre agresiunea rusă împotriva Ucrainei, despre UE și despre NATO. În aceste condiții, Consiliul Audiovizualului trebuie să suspende retransmisiunea posturilor tv, după ce va fi declarată Starea de Urgență”, afirmă Petru Macovei, directorul Asociației Presei Independente, cu referire la retransmisiunea programelor de televiziune ruse pe teritoriul R. Moldova.

În contextul situației din Ucraina și, în special, odată cu declanșarea războiului în țara vecină, transmisiunea programelor din Federația Rusă la canalele de televiziune din R. Moldova, care sunt acuzate de prezentarea informații distorsionate, a stârnit un val de nemulțumiri pe rețelele de socializare și solicitări în adresa Consiliului Audiovizualului de a le sista .

Se cere suspendarea retransmisiunii televiziunilor rusești pro-Kremlin pe teritoriul R. Moldova: „Statul trebuie să-și protejeze cetățenii în condițiile în care aceste televiziuni transmit falsuri despre agresiunea rusă împotriva Ucrainei, despre UE și despre NATO”