Principală  —  IMPORTANTE   —   Consilierul președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak…

Consilierul președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak despre noile tactici ale Rusiei în războiul cu Ucraina: „Toate acestea nu vor funcționa”

Consilierul președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak afirmă că Rusia a trecut la o nouă tactică în războiul cu Ucraina: acum rușii trag mai multe rachete în zonele rezidențiale și fac presiuni asupra politicienilor occidentali pentru a forța Ucraina să facă concesii. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Canalul 24.

Din punct de vedere militar, după cum s-a dovedit, ei nu știu să lupte prea bine. Așa că rușii au trecut la conceptul de război potrivit căruia vor să creeze panică pe scară largă în Ucraina, să intimideze oamenii și să-i oblige să facă presiuni asupra guvernului, astfel încât să facem anumite concesii Rusiei”, a menționat Polodyak.

El a adăugat că noua tactică a Rusiei este „să lovească zonele rezidențiale și să facă presiuni asupra elitelor politice occidentale pentru a forța Ucraina să se așeze la masa negocierilor”, dar subliniat că „toate acestea nu vor funcționa”.

Ieri, 1 iulie, ziua a început cu noi atacuri rusești asupra regiunilor Odesa și Nikolaev. În regiunea Odesa, rachetele rușilor au lovit un bloc de locuințe și o bază de odihnă. În urma atacului cel puțin 21 de oameni au murit, 38 au fost răniți. Rușii au atacat și regiunea Nikolaev. Autoritățile ucrainene anunță că a fost lovită o întreprindere: nimeni nu a avut de suferit.