Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Inaugurarea laboratorului de patologie digitală…

Inaugurarea laboratorului de patologie digitală la USMF „Nicolae Testemițanu”

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită la inaugurarea Laboratorului de patologie digitală, care este dotat cu echipamente moderne de diagnostic și de înregistrare a imaginii macroscopice oferite cu titlu de ajutor umanitar din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României. 

Ceremonia de transmitere a donației va avea loc în data de 25 ianuarie 2024, cu începere de la ora 10:00, în incinta Catedrei de patologie, Blocul didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemițanu, 27). 

Actul de transmitere-primire a donației va fi semnat de către secretarul de stat al DRRM Adrian Dupu și rectorul Universității Emil Ceban.

Donația include un sistem de diagnosticare și analiză a imaginilor pentru 100 de utilizatori, 15 unități de diagnosticare și un sistem de înregistrare a imaginilor macroscopice. Valoarea bunurilor donate este de 499.800 lei românești (echivalentul a 100.512,79 EUR).

Reamintim că, în luna noiembrie 2023, DRRM a mai donat universității noastre un scaner performant – sistem de imagistică digitală a lamelor histologice, citologice și imunohistochimice – ansamblu de componente necesare pentru implementarea metodelor moderne de predare și învățare a patologiei, evaluarea cunoștințelor și modernizarea procesului de cercetare în medicină.

* Acesta este un articol publicitar (P). Textul a fost formulat de instituția care a plasat anunțul. Redacția ZdG nu poartă răspundere pentru conținutul articolului.