Principală  —  IMPORTANTE   —   Comisia Pre-Vetting a luat act…

Comisia Pre-Vetting a luat act de solicitarea judecătorului Mihail Bușuleac privind încetarea procedurii de evaluare repetată

Mihail Bușuleac. Sursa: Comisia Pre-Vetting

Comisia Pre-Vetting anunță că a emis o decizie de nepromovare a evaluării în privința judecătorului Mihail Bușuleac, candidat la funcția de membru în Consiliul Superior la Magistraturii (CSM), aflat în proces de reevaluare, după ce a recepționat cererea candidatului de retragere din concurs.

Anterior, Mihai Bușuleac a informat Comisia despre retragerea sa și a solicitat încetarea procedurii de evaluare reluată în privința sa.  

„Decizia Comisiei a fost emisă în conformitate cu prevederile Legii nr. 26/2022, art. 13 alin. (1), care stabilește că retragerea unui candidat din concurs echivalează cu nepromovarea evaluării, indiferent de motivele invocate. Mihail Bușuleac urmează să notifice Comisia dacă acceptă sau refuză publicarea deciziei„ precizează Comisia.

Mihail Bușuleac s-a aflat pe lista candidaților judecători propuși de CSM pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii în aprilie 2022. Prin Decizia nr. 13 din 6 ianuarie 2023, Comisia a decis că candidatul nu a promovat evaluarea. Candidatul Bușuleac a contestat decizia Comisiei la Curtea Supremă de Justiție, care a dispus re-evaluarea acestuia.