Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG: Interviu…

Citiți joi în ZdG: Interviu exclusiv cu Laura Codruța Kövesi, cum un funcționar public a demisionat, iar un judecător a fost recuzat, după o anchetă a ZdG, și temerile pe care le au cetățenii în raport cu statutul R. Moldova de candidat la UE

Este iarăși joi, așa că ediția Ziarului de Gardă din 14 iulie aduce în casele cititorilor noi anchete, reportaje, interviuri, dar și cele mai actuale și discutate subiecte pe plan național și internațional. După cum bine știți, în ultimile 2 zile, Chișinăul a avut-o drept oaspete pe procurora-șefă europeană, Laura Codruța Kövesi, ocazie cu care a fost semnat Acordul de cooperare dintre Procuratura Generală a R. Moldova și Parchetul European. În paginile ziarului de joi, găsiți în exclusivitate un interviu cu procurora șefă, din care veți afla de ce a fost semnat acest Acord, ce presupune el și cum vor fi investigate fraudele cu fonduri europene, dat fiind că R. Moldova are statut de țară candidată la Uniunea Europeană. 

Rămânem la tema statutul de candidat la Uniunea Europeană, astfel joi veți putea citi un reportaj special despre ce cred cetățenii despre respectivul statut. Am constatat că există cetățeni sceptici, care au fost prinși în plasa știrilor false. Frica acestora este „pierderea teritoriului, a suveranității, a limbii și a religiei, legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex și chiar izbucnirea unui război armat”. ZdG a colectat din „temerile” cetățenilor, le-a analizat și demontat, pe rând, cu ajutorul unei experte în politica externă.

Și pentru că în această săptămână s-a făcut un an de când Partidul Acțiune și Solidaritate guvernează țara, în ediția de mâine veți putea citi despre realizările și insuccesele respectivei guvernări, din perspectiva mai multor analiști. 

Lar la capitolul anchete, în ziarul de mâine găsiți detalii despre averea și integritatea celor 17 candidați care luptă pentru cele cinci locuri vacante de membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Unii au averi de milioane, locuiesc în case impunătoare sau conduc mașini scumpe. Alții au beneficiat de donații generoase din partea membrilor familiilor lor. 

ACTUAL: Un an cu PAS la guvernare: realizări și insuccese

ANCHETE: Averea și integritatea celor 17 candidați la funcția de membru al CSP

IMPACT: Un funcționar public a demisionat, iar un judecător a fost recuzat, după o anchetă a ZdG

INTERVIU: „Procesul va dura mulți ani, dar perspectiva aderării la UE este un stimul excelent pentru R. Moldova”

VIAȚA REDACȚIEI: Experiența Ziarului de Gardă în atenția presei

REPORTER SPECIAL: Cetățenii, despre statutul de candidat la Uniunea Europeană: „Nu o să curgă râuri cu lapte și maluri cu brânză” vs „Nu Europa trebuie să ne ridice nivelul de trai, trebuie să ne implicăm toți”

EXCLUSIV: Interviu cu Laura Codruța Kövesi, procuroră-șefă a Parchetului European

„Nu e important doar să pui infractorii la pușcărie, e important să le iei averile și să recuperezi prejudiciile și tot ce au dobândit ilicit”

SĂNĂTATE: Hemofilia: ce este, cum se manifestă și ce impact poate avea asupra vieții pacienților

OPINII

Aneta Grosu: Când se sting vocile critice

Alina Radu: De ce nu vom mulțumi guvernării?